Seimas baigė pavasario sesiją | KaunoDiena.lt

SEIMAS BAIGĖ PAVASARIO SESIJĄ

  • 9

Šeštadienį parlamentarai baigė pavasario Seimo sesiją.

Paskutinę darbo dieną parlamentas priėmė įstatymus dėl duomenų apsaugos, patvirtino sveikatos apsaugos įstaigų pertvarką, invovacijų reformą.

Taip pat parlamentas leido nuo kitų metų prekiauti nereceptiniais vaistais parduotuvėse ir degalinėse, įteisino Šeimos kortelę, kuri suteiks nuolaidų bei lengvatų daugiavaikėms šeimoms.

Balsuota dėl personalinių klausimų: Seimas apsisprendė nepradėti apkaltos „socialdarbiečių“ atstovui Artūrui Skardžiui, o Vyriausiosios rinkimų komisijos narys konservatorius Vilius Semeška atlaikė valdančiųjų inicijuotą nepasitikėjimo procedūrą.

Darbotvarkėje buvo numatyta balsuoti dėl valstybės pripažinimo suteikimo Senovės baltų religinei bendrijai „Romuva“, tačiau pasiūlius Seimo vicepirmininkei Rimai Baškienei klausimas be ginčų atidėtas rudeniui.

Paskutinę sesijos dieną paaiškėjo, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė ketvirtadienį Seimo priimtus įstatymus dėl mokesčių pakeitimo.

Tam, kad įstatymai įsigaliotų nuo kitų metų pradžios, jie turi būti paskelbti pusmečiu anksčiau. Įstatymai skelbiami, kai juos pasirašo prezidentas.

Prezidentūra šeštadienį pranešė, kad šalies vadovė D. Grybauskaitė pasirašė aštuonis įstatymus, susijusius su mokestiniais pakeitimais bei kova su šešėliu.

Tai – Gyventojų pajamų mokesčio, Valstybinio socialinio draudimo, Sveikatos draudimo, Mokesčių administravimo, Pelno mokesčio, Viešųjų pirkimų, Pridėtinės vertės mokesčio, Labdaros ir paramos įstatymų pataisos.

Mokesčių reforma numato su darbo santykiais susijusius mokesčius konsoliduoti darbuotojo pusėje, įvesti 20 ir 27 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifus, padidinti neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD) ir išplėsti jo taikymo ribas.

Pagal Konstituciją, Seimas kasmet renkasi į dvi eilines – pavasario ir rudens – sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Com

Gražiai atrodo tuščia salė. Kyla klausimas, ką veikia tas vienas užsilikęs diedukas :)

Taip manau ir as

Kirkilas su Pranskieciu apsispjaude patys.Jei butu netiesa Kirkilas butu pats pareikalaves ji patikrinti ir nustatyti blaivuma.O esant blaiviam uz smeizta pasibilinetu.O dabar tikiu,kad Kirkilas ,o galimai ir daugiau buvo isgere ir tokiame stovyje priimineja istatimus.Prieme,kad vaistais gales prekiauti kas nori.Dveskit ju prisitije taip mano balsavusieji.O konservatoriai saunuoliai.

...

Kadangi jiems atostogos nepriklauso, tai REIKIA juos vėl naujai sesijai sušaukt (nespėjusiems pasirodyt - APKALTA) - te per daug neįsijaučia 'atostogaudami'.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS