Seimas pailgino laikotarpį, skirtą referendumui organizuoti | KaunoDiena.lt

SEIMAS PAILGINO LAIKOTARPĮ, SKIRTĄ REFERENDUMUI ORGANIZUOTI

  • 5

Seimas pailgino laikotarpį, skirtą referendumui organizuoti.

Sprendimas penktadienį nenumatytame posėdyje priimtas beveik vienbalsiai – 67 balsavo už, vienas – prieš, šeši susilaikė.

Pataisą pasiūlė Seimo darbo grupė, atsakinga už pasirengimą referendumui dėl dvigubos pilietybės instituto išplėtimo.

Šiuo metu įstatymas numato, kad referendumas vykdomas ne vėliau kaip po trijų mėnesių ir ne anksčiau kaip po dviejų mėnesių po Seimo nutarimo priėmimo dėl jo surengimo.

Pataisomis nustatoma, kad referendumas vykdomas ne vėliau kaip po aštuonių mėnesių ir ne anksčiau kaip po dviejų mėnesių po Seimo nutarimo dėl referendumo paskelbimo priėmimo.

Seimo vicepirmininko Arvydo Nekrošiaus teigimu, dabar numatytas laikotarpis per trumpas tinkamai pasirengti referendumui. Laikotarpio pailginimas, anot jo, sudarys geresnes sąlygas įsigilinti į referendumui pateiktus klausimus, suplanuoti jam skirtas lėšas ir pan.

Opozicinių socialdemokratų atstovas Algirdas Sysas posėdyje sprendimą vadino „politiniu žaidimu“ siekiant paveikti žmonių nuomonę referendume dėl dvigubos pilietybės, jį svarstoma surengti kitąmet.

„Apeliuojama į Šveicarijos ir Skandinavijos patirtis. Tai pasižiūrėkime, kiek vyksta referendumas, jei kalbame apie laiką: yra labai trumpas laikas. Jei piliečiai sąmoningi, tai turi įvykti žaibiškai. (...) Toks įspūdis susidaro, kad siekiama bet kokiais būdais pakeisti visuomenės ar piliečių nuomonę“, – dėstė A. Sysas.

Referendumą dėl dvigubos pilietybės planuojama surengti kitų metų gegužę kartu su prezidento rinkimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

PIRMA įtvirtinkim baudžiamąją atsakomybę už pilietybės atsisakymą!

ALGIS

pRANSKIETIS NET NERIASI IŠ KAILIO , KAS GALI PANEIGTI , KAD JUOS NENUPIRKO UŽSIENIO TURČIAI , KAIP IR \MG BALTIC -KADA NORĖDAVO TADA NUPIRKDAVO.

Činčia

Jeigu į referendumą nebus įtraukta seimo narių sumažinimo iki 101, garantuoju, referendumas patirs fiasko. Balsuoti ateis 15_20%visu rinkėju
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS