Seimas ragina V. Putiną paleisti O. Sencovą ir kitus politinius kalinius | KaunoDiena.lt

SEIMAS RAGINA V. PUTINĄ PALEISTI O. SENCOVĄ IR KITUS POLITINIUS KALINIUS

Seimas trečiadienį paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną paleisti Ukrainos kino režisierių Olegą Sencovą ir kitus politinius kalinius.

Už tokią rezoliuciją balsavo 82 Seimo nariai, po vieną buvo prieš ir susilaikė.

„Režisierius, rašytojas, 2014 metais FSB buvo suimtas Simferopolyje, Kryme, ir išgabentas į Rusijos teritoriją, šiuo metu kalinamas  Sibire, sunkiųjų darbų kalėjime“, – sakė viena rezoliucijos iniciatorių, konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Ji pažymėjo, kad O. Sencovas nuo gegužės 14 dienos pradėjo bado streiką ir „šiandien  mūsų moralinė pareiga pasakyti, kad mes smerkiame tokius Rusijos Federacijos žingsnius“.

„Kreipiamės į Rusijos Federacijos prezidentą ir atsakingas institucijas, kad nedelsiant būtų paleistas tiek O. Sencovas, tiek kiti politiniai kaliniai, kalinami Rusijoje“, – pažymėjo konservatorė.

Kita rezoliucijos iniciatorė socialdemokratė Dovilė Šakalienė sakė, kad „nors ši rezoliucija yra tik politinis palaikymas, niekada negalima prarasti vilties“.

„Žinant, kad šis žmogus badauja jau 43 paras, o nuo nuo 45 paros prasideda negrįžtami gyvybinių organų pažeidimai, mes kalbame apie žmogaus gyvybės gelbėjimą“, – pabrėžė D. Šakalienė.

Skeptiškai rezoliuciją įvertino „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Vytautas Kamblevičius.

„Reikia žmonėms padėt, bet gali padėt, jei žinai, kuo jis tiki, ką jis galvoja ir kokia jo nuomonė apie Lietuvą. Mes labai kūnu gulėme už lakūnę (Nadiją – BNS) Savčenko, o matot kur ji nuėjo? Ar neperlenkiam lazdos, kad gelbėdami kitus suteršiame Lietuvos prestižą“, – kalbėjo V. Kamblevičius.

Ukrainos pasipriešinimo Rusijai simboliu laikyta parlamentarė N. Savčenko kovą buvo sulaikyta dėl kaltinimų rengus teroro išpuolį Kijeve.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Valius

Paleckį pirma paleiskit veidmainiai.

Kauniokas

Klausykit skudučiu ir sėdėkit ant subiniu)

Kaunietis

Taip taip rusai jau issigando ir paleidzia visus banditus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS