Seime įstrigo iniciatyva išmesti A. Kubilių iš A. Skardžiaus apkaltos komisijos | KaunoDiena.lt

SEIME ĮSTRIGO INICIATYVA IŠMESTI A. KUBILIŲ IŠ A. SKARDŽIAUS APKALTOS KOMISIJOS

Antradienį Seimas ir vėl nepriėmė sprendimo dėl siūlomo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovo Andriaus Kubiliaus pašalinimo iš parlamentaro Artūro Skardžiaus apkaltos komisijos sudėties.

Parlamentui nuspręsti, ar pašalinti A. Kubilių iš komisijos, nepavyko, nes Seimas patenkino TS-LKD frakcijos prašymą padaryti pertrauką klausimo svarstyme. Už pertrauką balsavo 41 Seimo narys, 40 siūlymui nepritarė, 13 parlamentarų susilaikė.

A. Kubilių iš A. Skardžiaus apkaltos komisijos sudėties išbraukti siūlo šios komisijos pirmininkė, „valstietė“ Agnė Širinskienė. Kaip anksčiau minėjo Seimo nutarimą pristačiusi A. Širinskienė, pagrindinė priežastis, kodėl konservatoriams reikėtų deleguoti kitą atstovą į apkaltos komisiją – „Kauno dienos“ paskelbta publikacija, kurioje pateikiama informacija apie A. Kubiliaus sūnaus Vytauto Kubiliaus interesus Baltarusijoje. Publikacijoje teigiama, kad konservatoriaus sūnus dirba įmonės „Modus Grupe“ stebėtojų tarybos nariu, o pastarosios grupės įmonės Baltarusijoje valdo dujų jėgaines, įsteigtas šalies prezidento Aliaksandro Lukašenkos administracijai priklausančiame agrokombinate.

Minėta įmonių grupė taip pat valdo ir saulės jėgaines Baltarusijoje kaip ir A. Skardžiaus, kurio veiksmus vertina apkaltos komisija, šeima.

A. Širinskienės teigimu, iš esmės apkaltos komisijoje galimai susidūrė du verslai, konkuruojantys toje pačioje rinkoje, tai yra Baltarusijoje.

A. Kubilius šią savaitę pranešė, kad jo sūnus pasitraukė iš bendrovės „Modus Grupe“ stebėtojų tarybos.

Pertraukos šio klausimo svarstyme paprašęs TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į A. Širinskienę, ragindamas atsiimti siūlymą pašalinti A. Kubilių iš A. Skardžiaus apkaltos komisijos sudėties, mat A. Kubiliaus sūnus pasitraukė iš „Modus Grupe“ stebėtojų tarybos.

„Išnyko šio nutarimo objektas“, – tvirtino G. Landsbergis.

Tuo metu A. Širinskienė bedė pirštu į A. Kubilių, pažymėdamas, kad konfliktas dėl jo sūnaus ryšių neišnyko, tad konservatorius turėtų būti pašalintas iš A. Skardžiaus apkaltos komisijos.

„Matau objektą salėje, objektas neišnyko ir manau, kad konfliktas yra įvykęs, komisija yra diskredituota“, – pažymėjo „valstietė“ ir paragino A. Kubilių nesislėpti už sūnaus nugaros.

Anot jos, registrų duomenys rodo, kad A. Kubiliaus sūnus vis dar tebėra „Modus Grupe“ stebėtojų tarybos narys.

Pats A. Kubilius savo ruožtu prašė jo neįžeidinėti.

Jūs norite gelbėti A. Skardžių kartu su R. Karbauskiu. Jūs tą darykite, bet neįžeidinėdami kitų žmonių“, – rėžė TS-LKD atstovas.

Seimui padarius pertrauką, šis klausimas toliau turėtų būti svarstomas ketvirtadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

...

Che, 'konservai' ir vėl suka uodegą... o kaip ten su 'atvėsimo laikotarpiu'?

juos

visus uz salies ir zmoniu genocida uz grotu.....

Cha cha cha

Belieka užjausti gandragalvių šventąją Agnę iš Širinskių giminės. Sutverti naują stebuklą ir pradanginti Andrių Kubilių jai taip ir nepavyko. Dideliam savo siaubui turėjo pripažinti: „Matau objektą salėje, objektas neišnyko”.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS