Seime – netikėtas A. Kubiliaus pasiūlymas dėl LRT | KaunoDiena.lt

SEIME – NETIKĖTAS A. KUBILIAUS PASIŪLYMAS DĖL LRT

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Andrius Kubilius įregistravo pasiūlymą, kuriuo siūloma pripažinti, kad tiriamuoju laikotarpiu Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) misija, visuomeniniai tikslai ir vizija buvo įgyvendinami tinkamai, kokybiškai ir efektyviai.

Parlamentaras siūlo nepradėti svarstyti įstatymų pataisų, kurios gali pažeisti LRT nepriklausomumo principą.

„Seimas turėtų pripažinti, kad komisija, atlikusi visą nacionalinio transliuotojo veiklos tyrimą, neturėjo priekaištų tam, kaip per tiriamąjį laikotarpį LRT įgyvendino savo svarbiausius uždavinius, vykdė misiją ir siekė svarbiausių visuomeninių tikslų“, - pažymėjo A. Kubilius.

Seimo narys rekomenduoja pripažinti, kad komisijos tyrimo metu kai kurie atlikti komisijos veiksmai ir komisijos tyrimo išvadose pateikiamos kai kurios nuostatos gali sudaryti regimybę, kad buvo ir yra planuojama pažeisti LRT nepriklausomumo principą.

„Siūlome pripažinti, kad LRT vizijoje išdėstyti strateginiai siekiai „būti patikimiausia bei įtakingiausia visuomenės informavimo priemone“ yra ypač svarbūs visai visuomenei ir valstybei, o juos pasiekti galima tik besąlygiškai saugant LRT nepriklausomumo principą bei nesudarant regimybės, kad tokie principai Vyriausybės ar Seimo veiksmais yra pažeidžiami“, - pasiūlymą komentuoja A. Kubilius.

Seimo narys taip pat rekomenduoja nustatyti, kad Seimas, svarstydamas išvadas, turėtų aiškiai pabrėžti, kad bet kokie veiksmai, kuriais būtų mažinamas LTR nepriklausomumas, nebus svarstomi.

„Nustatyti, kad Seime negali būti pradėtos svarstyti įstatymų pataisos, susijusios su LRT veikla, jeigu nepriklausomi ir tarptautiniai ekspertai pateikia išvadą, kad tokios pataisos gali pažeisti LRT nepriklausomumo principą“, - rašoma siūlyme.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anonimas

Karbauskio šūtvė nerimsta,net komentarai daugiausia iš jo grupuotės.Jau neapviniosite mūsų,mes skiriame kur tiesa kur melas. Mūsų galvos dar ne kopūstai,matome tikrąją tiesą.Gana mus skurdinti,kelti mokesčius,produktams didinti kainas,nes ir taip valgome menkavertį maistą. Darosi baisu kas bus toliau,kaip reikės išgyventi žiemą.

VISUOMENĖ kreipsis į EUROPOS ŽTT,dėl DISKRIMINACIJOS

KUBILIAU,--kadangi prezidentė ir konervatoriai valdo LRT-žinoma jie priekaištų neturi,--- UŽTAT daug priekaištų turi PAGRINDINĖ VISUOMENĖS dalis, apie 80% šalies gyventojų --ruošiasi KREIPTIS į EŽTT, dėl nacion. kanalo UŽZURPAVIMO ir iškreiptos informacijos perdavimo. LRT kanalas VISUOMENEI perduoda visiškai NEOBJEKTYVIĄ dozuotą OPOZICIJOS tendencingą informaciją ir tai daro daugiau ,kaip 9 metai.Dėl neobjektyvios informacijos šalies ŽINIASKLAIDOS reitingai šalyje neregėtose žemumose- apie 20-25%

Kategoriškai prieštarauju.

Jeigu visiškai tam tikrų politikų kontroliuojamai ir atliekančiai jų zadanijas LRT nebus jokių apibrėžtų taisyklių, akcentuojančių PRIVALOMĄ VIEŠO INTERESO GYNIMĄ, apie kokius nepriklausomumo principus galima kalbėti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS