Seimo etikos sargai pateisino E. Vareikio parlamentines išlaidas per ligos pusmetį | KaunoDiena.lt

SEIMO ETIKOS SARGAI PATEISINO E. VAREIKIO PARLAMENTINES IŠLAIDAS PER LIGOS PUSMETĮ

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) pateisino konservatoriaus Egidijaus Vareikio parlamentinei veiklai išleistus pinigus, kai parlamentaras dėl ligos nedirbo.
„Kadangi Seimo statutas ir Seimo valdybos patvirtinta parlamentinių lėšų naudojimo tvarka nenumato tokio atvejo, kaip reikia elgtis su šiaip veiklai skirtomis lėšomis susirgus, ilgesniam laikui susirgus, tą komisija ir konstatavo. Anksčiau esame kalbėję, kad net tuo atveju, kai Seimo narys tam tikrą laiką serga, yra išlaidos, kurios nuo jo ligos absoliučiai nepriklauso - biuro nuoma, transporto nuoma - ligos metu tai nesustoja“, - po komisijos posėdžio žurnalistams sakė EPK pirmininkas konservatorius Valentinas Stundys.
Anot jo, tokiai išvadai komisijos nariai pritarė bendru sutarimu.
Seimo Etikos ir procedūrų komisijos skelbiamos parlamentinių lėšų panaudojimo ataskaitos rodo, kad ligos metu E.Vareikis parlamentinei veiklai skiriamas lėšas panaudojo iki paskutinio cento, tai yra maksimalią 26 tūkst. 801 lito sumą per 2013 metus. Parlamentaras mokėjo už automobilio nuomą bei eksploataciją, biuro nuomą, pašto ir kanceliarine išlaidas.
E.Vareikis anksčiau BNS yra sakęs, kad su parlamentine veikla susijusių išlaidų patyrė ir sirgdamas, nes už automobilio bei biuro nuomą privalu mokėti kiekvieną mėnesį
E.Vareikis visą 2013 metų rudens sesiją - nuo rugsėjo 10-osios iki gruodžio 23-iosios - gydėsi. Parlamentaras BNS sakė, kad jam buvo diagnozuota depresija. E.Vareikis anksčiau keliskart įsipainiojęs į incidentus, susijusius su alkoholio vartojimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS