Seimo nariai kreipėsi į prokuratūrą dėl grasinimų D. Šakalienei | KaunoDiena.lt

SEIMO NARIAI KREIPĖSI Į PROKURATŪRĄ DĖL GRASINIMŲ D. ŠAKALIENEI

  • 29

Beveik dvi dešimtys Seimo narių kreipėsi į generalinį prokurorą dėl grasinimų parlamentarei Dovilei Šakalienei.

Parlamentarai nori sužinoti, ar prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl viešoje erdvėje paskelbtų grasinimų politikei. Jeigu to nėra padaryta, prašoma paaiškinti priežastis.

Kolegos atkreipia dėmesį, kad po kauniečių Kručinskų istorijos paskelbimo viešojoje erdvėje pasipylė daug prieš D. Šakalienę nukreiptų komentarų, pasisakymų. Ši Seimo narė buvo aktyvi vaiko teisių reformos rengėjų, ji žiniasklaidai aiškino ir Kručinskų situaciją.

Anot kreipimosi į prokuratūrą autorių, socialiniame tinkle „Facebook“ platintas fotomontažas, kur D. Šakalienė vaizduojama vilkinti aprangą su nacistinės Vokietijos simbolika bei šalia matomas mergaitės siluetas, viename portale publikuota jos nuotrauka su taikiniu ant kaktos.

Seimo narių teigimu, parlamentarė sulaukė ir grasinimų nužudyti.

„Prie šmeižto kampanijos, sukėlusios agresiją ir grasinimus Lietuvos narei Dovilei Šakalienei, reikšmingai prisidėjo ir kai kurie Lietuvos Respublikos Seimo nariai. Prie šio kreipimosi pridedamas Seimo nario Mindaugo Puidoko komentaras, publikuotas socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame šis Seimo narys, be kita ko, nurodo – „Visi beveik Mato reformos poįstatyminiai aktai neatitinka įstatymo ir iš esmės yra nukopijuoti nuo Norvegijos. Už juos balsuoti nereikėjo, ir Šakalienė su savo bendražygiais pasidarbavo iš peties juos tyliai prastumiant per ministeriją.“ Atkreipiame dėmesį, kad poįstatyminių aktų leidyba nepatenka į Seimo nario kompetenciją“, – rašo Seimo nariai.

D. Šakalienė priklauso Seimo Socialdemokratų partijos frakcijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Geras

Visi kurie seimunai kreipėsi ,matyt visi ją dulkino,o šiaip ji verta už savo nieksiską darbą ir vaikų pardavinėjimą, kaip ją besaugotu nuo dievo rankos nepabegsi išgama

Stefanija

Gal tie seimo nariai atsimerkia ir pažiūri, ką jie pridirbo, kiek gyvenimo sugriovė, ir vietoje to, kad atgailautų, jie puola. Siūlau paskaityti žmogaus teisių asociacijos pirmininko Vytauto BUDNIKO komentarą, spausdinamą "Vakaro ž - Lietuvoje apie trečdalis žmonių gyvena ties skurdo riba arba žemiau jos. Tokios šeimos negali užtikrinti vaiko orumo, apie kurį kalbama įstatyme. Tai įrodo, kad įstatymas yra ydingas, nes neatspindi mūsų šalies realijų. Negalima Norvegijos teisės normų perkelti į Lietuvą, nes pas mus kelis kartus didesnis nedarbas, o socialinės sąlygos yra nepalyginamos. Kitas dalykas - įstatymo vykdymas. Poįstatyminiai aktai turi būti daug konkrečiau apibrėžti, kad tokių atvejų, kaip įvyko Kaune, negalėtų nutikti iš viso. Dabartinė sistema orientuota ne į vaiko teisių užtikrinimą, o į vaikų paėmimą.

kas žino kokius

rinkėjus atstovauja seimo narė dabar socialdemokratė Šakalienė ? Buvo pas 'valstiečius ' , matyt nepavyko įgyvendinti savo planų , tada bandė pas liberalus , tie artėjo link tesimo , tada nukeliavo pas Palucko socialdemokratus , tik kur liko rinkėjai ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS