Seimo nariai vienmandatininkai gaus priemoką už rinkėjų lankymą? | KaunoDiena.lt

SEIMO NARIAI VIENMANDATININKAI GAUS PRIEMOKĄ UŽ RINKĖJŲ LANKYMĄ?

Vienmandatinėse rinkimų apygardose išrinktiems Seimo nariams siūloma parlamentinei veiklai skirti papildomai priemoką, atsižvelgiant į atstumą nuo Vilniaus iki vienmandatės apygardos.

Tokį pasiūlymą Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projektui Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo parlamentinės frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūno pavaduotojas Algimantas Dumbrava.

„Kadangi vienmandatininkai turi nuolat lankytis savo apygardose, būtų teisinga, jeigu parlamentinių išlaidų suma būtų didinama, atsižvelgiant į atstumus nuo Vilniaus iki vienmandatės apygardos“, - sako A. Dumbrava.

Jis siūlo įteisinti, kad Seimo nariui išlaidoms, susijusioms su jo parlamentine veikla, iš valstybės biudžeto kiekvieną mėnesį atsiskaitytinai skiriama 1 paskutinio paskelbto šalies ūkio vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU) dydžio suma. Vienmandatėje apygardoje išrinktam Seimo nariui, kaip siūloma projekte, papildomai būtų skiriama priemoka, atsižvelgiant į atstumą nuo Vilniaus iki vienmandatės apygardos: 10 proc. nuo VMDU, kai atstumas nuo Vilniaus iki vienmandatės apygardos yra 50-150 km.; 15 proc. nuo VMDU, kai atstumas nuo Vilniaus iki vienmandatės apygardos - 150-250 km. Kai atstumas nuo Vilniaus iki vienmandatės apygardos yra daugiau kaip 250 km, ši priemoka siektų, kaip siūlo A. Dumbrava, 20 proc. nuo VMDU.

Šiuo metu parlamentinių išlaidų suma visiems Seimo nariams numatyta vienoda, nepriklausomai nuo to, ar Seimo narys yra išrinktas vienmandatėje, ar daugiamandatėje apygardoje.

Darbo grupės parengtas Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projektas Seimo posėdžių sekretoriate yra įregistruotas 2017 metų birželį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Įdomu

Alga už ką gauna?

Bardakas

Taigi tai jūsų darbas ir vėl jums priemokos,tai už pieštukus tūkstančiai, tai valdiškos mašinos ir kita kada baiksit liaudį plėšt už tai ir puolat į seimą kaip kiaulės prie lovio. Ko už laisvą lietuvą , lietuvos liadžiai negalit dirbt už mažesnius atlyginimus juk pas mus sunkūs laikai tai ir jūs būkit su liaudimi solidarūs

Mama

Ir nereikia mokytojams didinti algas, todėl ,kad visų specialistu Lietuvoje mazi atlyginimai.Mažinti etatus mokytojų reikia,buvo pasakyta kad per daug jų yra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS