Seimo pirmininkas V. Pranckietis išvyksta į Islandiją | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKAS V. PRANCKIETIS IŠVYKSTA Į ISLANDIJĄ

  • 1

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis antradienį vyksta į Reikjaviką dalyvauti Šiaurės ir Baltijos valstybių (NB8) parlamentų pirmininkų konferencijoje.

Jos metu bus aptartos Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų bendros iniciatyvos, klimato kaitos ir Arkties, tarpparlamentinis bendradarbiavimas ir kiti klausimai.

Seimo pirmininkas taip pat dalyvaus Islandijos nepriklausomybės šimtmečio minėjime Tingveliro nacionaliniame parke, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

NB8 (angl. Nordic Baltic Eight) vadinamas aštuonių Šiaurės ir Baltijos valstybių – Suomijos, Švedijos, Danijos, Norvegijos, Islandijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos – bendradarbiavimas, reguliariai vykstantis nuo 1992 metų įvairiose srityse ir įvairiais politiniais lygmenimis.

Parlamentinis NB8 bendradarbiavimas prasidėjo 1989 metais. 2003 ir 2014 metais parlamentų vadovų susitikimai buvo organizuoti Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Visos šeimos nesiveš ? Kažkaip daug keliauti pradėjo ,už kieno pinigus.Kas nuo to Lietuvai bus geriau? Keliauja 28 metai , tačiau kad parsivežtų žinių kaip reikia šalies reikalus tvarkyti,nesimato.Lietuvoje gyvenimas ne gerėja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS