Seimui parūpo, kad įstatymai nepablogintų žmonių fizinės ir psichinės sveikatos | KaunoDiena.lt

SEIMUI PARŪPO, KAD ĮSTATYMAI NEPABLOGINTŲ ŽMONIŲ FIZINĖS IR PSICHINĖS SVEIKATOS

Įstatymų projektų rengėjui siūloma numatyti prievolę įvertinti ar jo teikiamas teisės aktas negali turėti neigiamos įtakos visuomenės ir šeimos sveikatai.

Tai numatančią Seimo Statuto pataisą įregistravo Seimo nariai konservatoriai Antanas Matulas ir Rimantas Jonas Dagys.

Jie siūlo, kad įstatymo projekto aiškinamajame rašte būtų nurodyta „kokį poveikį įstatymo įgyvendinimas darys visuomenės ir šeimos sveikatai“.

Pasak Statuto pataisų rengėjų, projekto tikslas, kad Seimas „nepriimtų įstatymų ar kitų teisės aktų, kurie gali pabloginti Lietuvos žmonių fizinę ar psichinę sveikatą“.

Šiuo metu Seimo Statutas numato, kad įstatymo teikėjas, siūlydamas naują įstatymą ar kitą teisės akto projektą privalo nurodyti „kokią įtaką priimtas įstatymas turės kriminogeninei situacijai, korupcijai“ ir „kaip įstatymo įgyvendinimas atsilieps verslo sąlygoms ir jo plėtrai“.

„Tuo tarpu įstatymo teikėjui nėra prievolės atlikti analizę ir įrašyti aiškinamajame rašte, kokią įtaką teikiamas įstatymo projektas gali padaryti visuomenės ir šeimos sveikatai, nors akivaizdu, kad kai kurie priimti teisės aktai pablogina arba gali pabloginti Lietuvos žmonių fizinę ar psichinę sveikatą“,- sako A. Matulas ir R. J. Dagys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

CHA: "Įstatymų projektų rengėjui siūloma numatyti prievolę įvertinti ar jo teikiamas teisės aktas negali turėti neigiamos įtakos visuomenės ir šeimos sveikatai" - BŪTINA patikrinti pačių siūlytojų psichinę būseną.

Jie tegul

savo psixine būkle pasirūpina.Seime ir valdžioj tiek durniu kad kita kart pasižiūrėjus ką anie išdarinėja nežinai ar verkt ar juoktis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS