Šiaulių savivaldybės parama knygynui gali būti neteisėta | KaunoDiena.lt

ŠIAULIŲ SAVIVALDYBĖS PARAMA KNYGYNUI GALI BŪTI NETEISĖTA

Konkurencijos taryba įspėjo Šiaulių miesto savivaldybę, jog svarstoma parama savivaldybės knygynui gali būti neteisėta ir ją tektų grąžinti.

Taryba teigia sureagavusi į žiniasklaidos informaciją apie Šiaulių miesto savivaldybės ketinimus suteikti paramą Savivaldybei priklausančiai ir sunkumus patiriančiai bendrovei „Žiburio knygynas“. Vienas iš svarstomų paramos šaltinių yra Savivaldybės bendrovės „Šiaulių energija“ paskola.

„Konkurencijos taryba raštu informavo savivaldybę, kad paramos teikimas sunkumų turinčiam knygynui gali būti laikomas valstybės pagalba. Savivaldybė, kaip valstybės pagalbos teikėja, privalo atsakingai įvertinti, ar ketinama suteikti parama knygynui nepažeidžia valstybės pagalbos teikimo taisyklių“, - nurodo už konkurencijos priežiūrą atsakinga institucija.

Pasak pranešimo, savivaldybei nurodyta, kad ji turėtų nepamiršti, jog valstybės pagalba „nėra tikslas, o tik priemonė skatinti verslą imtis bendruomenei naudingų iniciatyvų“, kurių jis nesiimtų be savivaldybės paramos. Pabrėžiama, jog jeigu paaiškėtų, kad suteikta valstybės pagalba buvo neteisėta, ją gali tekti grąžinti kartu su palūkanomis.

„Konkurencijos taryba nuosekliai laikosi pozicijos, kad savivaldybės neturėtų užsiimti ūkine veikla tiesiogiai ar per savo įsteigtus ūkio subjektus. Knygyno veikla yra ūkine veikla ir ja turėtų užsiimti verslas“, - nurodo Konkurencijos taryba, pabrėždama, kad savivaldybė turėtų apsiriboti viešojo administravimo funkcijomis.

Kaip skelbė Šiaulių kraštas, pernai metais „Žiburio knygyno“ nuostoliai sudarė per 26 tūkst. eurų, vien tiekėjams už knygas knygynas buvo skolingas 86 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS