Siūlo mokestinę lengvatą ginklus perkantiems šauliams ir savanoriams | KaunoDiena.lt

SIŪLO MOKESTINĘ LENGVATĄ GINKLUS PERKANTIEMS ŠAULIAMS IR SAVANORIAMS

Seimo narys konservatorius Laurynas Kasčiūnas pasiūlė įvesti mokestinę lengvatą pusiau automatinius ginklus perkantiems šauliams ir kariams savanoriams.

Pagal jo siūlymą, gyventojų pajamų mokesčiu nebūtų apmokestinama ta šaulių ir savanorių pajamų dalis, kuri buvo skirta pirkti B ir C kategorijos ginklus bei jų šaudmenis.

L. Kasčiūnas skaičiuoja, kad gavęs tokią lengvatą šaulys ir karys savanoris galėtų susigrąžinti apie 100 eurų už įsigytą ginklą, kuris kainavo apie 700 – 800 eurų.

„Tie žmonės investuoja savo pinigus, bet stiprina mūsų visų gynybą. Valstybė turi apsipręsti, kas jai yra interesų hierarchijos viršūnėje, o aš manau, kad saugumas yra viršūnėje“, – BNS sakė parlamentaras.

Seimas leido Lietuvos šaulių sąjungos ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų nariams laikyti ginklus namuose 2016 metais.

Lietuvos šaulių sąjungai šiuo metu priklauso apie 4,6 tūkst. pilnamečių žmonių, o Krašto apsaugos savanorių pajėgos vienija apie 5 tūkst. narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ne Anonimas tu,

mes žinom kas tu raudoniuk. Tau pinigų duonai trūksta? Tai ką veiki tada, kad net duonai neuždirbi? Nėra tokio darbo, kad neužtektų duonai...

Anonimas

gal reikia padaryt nuolaidą lietuvos vaikams duonai ,nes tie vaikai tuos ginklus gali panaudot prieš juos pačius,tikrai bepročių landzbergio tvartas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS