A. Skardžius išvengė atsiprašymo Seimo salėje už sušaudytą taikinį | KaunoDiena.lt

A. SKARDŽIUS IŠVENGĖ ATSIPRAŠYMO SEIMO SALĖJE UŽ SUŠAUDYTĄ TAIKINĮ

Socialdarbietis Artūras Skardžius išvengė atsiprašymo Seimo salėje už parlamento salėje demonstruojamą sušaudytą taikinį su užrašu „Gabrielius“.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį nusprendė nepradėti tyrimo šiuo klausimu, bet paskelbti poziciją, kad neigiamai vertina A. Skardžiaus elgesį.

„Visi istorijos dalyviai pateikė savo atsiprašymus, tačiau vis dėlto aš manau kad Seimo pirmininkas kreipdamasis į komisiją tikisi kolegialaus neigiamo įvertinimo šiuo kausimu“, – sakė komisijos vadovė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Rita Tamašunienė.

„Į šią istoriją sureagavo visi, išskyrus mūsų komisiją, išplatinti mūsų vertinimą šio elgesio būtų tikslinga, nes tai ypatingai užribinis elgesys“, – pažymėjo liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Konservatorius Antanas Matulas siūlė, kad A. Skardžius už savo elgesį atsiprašytų Seimo salėje, tačiau tam nepritarta.

„Nėr ką čia daug šnekėti, jei žmogus specialiai nešasi iš namų sušaudytą su vardu taikinį, tai pademonstruoja žmogaus lygį“, – sakė A.Matulas.

Konservatorius Antanas Matulas siūlė, kad A. Skardžius už savo elgesį atsiprašytų Seimo salėje, tačiau tam nepritarta. Už viešą atsiprašymą balsavo trys komisijos nariai, penki buvo prieš, vienas susilaikė.

„Prieš“ balsavę komisijos nariai argumentavo, kad yra gauti visų trijų istorijoje figūravusių Seimo narių raštiški atsiprašymai, todėl pakartotinio nebereikia.

Į komisiją su prašymu įvertinti A. Skardžiaus elgesį kreipėsi Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Anot V. Pranckiečio, toks A. Skardžiaus elgesys sukėlė neigiamą visuomenės reakciją ir metė šešėlį visam Seimui.

Sausio 11 dieną socialdarbietis į Seimo salę atsinešė šaudyklose naudojamą kulkų suvarpytą taikinį su užrašu „Gabrielius“ ir įteikė kaip dovaną Seimo narei Agnei Širinskienei. Minėtą „dovaną“ jis parodė ir kitiems Seimo nariams, tarp jų – ir Seimo narei Rimai Baškienei.

R. Baškienė jau kitą dieną atsiprašė dėl tokio kolegų elgesio ir išplatino pranešimą, kad gailisi apžiūrinėjusi plakatą bei linkėjo kolegoms „pagyti nuo pykčio“.

A. Skardžiaus atsiprašymą išplatino Lietuvos socialdemokratų darbo partija savo feisbuko paskyroje.

„Apgailestauju, jeigu mano atsineštas į Seimą plakatas – taikinys, kuriame nebuvo konkretaus asmens nuotraukos, kaip bandoma viešojoje erdvėje įteigti, ką nors įžeidė. Su kolege pasijuokėme, kad tai galėtų būti kažkam politinė reklama. Tai tebuvo tikras šaudyklose naudojamas taikinys, kuriame pavaizduota figūra, į jus nukreiptu ginklu“, – rašoma įraše.

„Bet turbūt viešojoje erdvėje nebūtų tokio pasipiktinimo iš opozicijos, jei vietoje užrašo „Gabrielius“ ten būtų užrašas „Artūras“, – įraše pridūrė A. Skardžius.

Iš kiekvieno konteksto galima padaryti bet kokį šou

A. Skardžius mano, kad nepradėti tyrimo dėl jo elgesio nutarusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija teisingai pasielgė.

„Manau, kad etikos komisija labai teisingai pasielgė, nes valstybėje tikrai yra svarbių reikalų. Primenu, kad tai tikrai buvo nevieša, buvo mano viešas atsiprašymas dėl melagingai paskleistos žinios, kad tai neva yra Landsbergis ir jo esą sušaudytas kažkoks taikinys. Manau, kad nereikėtų iš eilinio neviešo pajuokavimo daryti kažko, išpūsti tą burbulą, kaip pas mus dažnai būna“, - trečiadienį žurnalistams sakė A. Skardžius.

Jo teigimu, melaginga žinia buvo paskleista vienoje iš žiniasklaidos priemonių, kad tai neva yra Landsbergis. „Iš kiekvieno konteksto galima padaryti bet kokį šou, tas yra įprasta“, - pastebėjo A. Skardžius.

Atsinešęs du plakatus A. Skardžius žurnalistams tvirtino, kad jokio panašumo su Landsbergiu ten nėra, „o tiesiog buvo sukurtas mitas, pavaizduota, kad neva tai yra Landsbergio Gabrieliaus sušaudytas taikinys.„

„Štai čia tas taikinys, štai Landsbergis, panašumo jokio“, - plakatus lygino A. Skardžius. Į pastebėjimą, kad ten yra parašyta Gabrielius, jis atsakė, kad „mes rastume Gabrielių, kurie tiktų prie tokio užrašo.“

Skandalą sukėlusį plakatą politikas teigė yra gavęs kaip dovaną.

Į klausimą, ar sutinka, kad pasielgė neetiškai, A. Skardžius atsakė: jeigu aš atsiprašiau, tai reiškia, kad aš pripažįstu, ir tai buvo padaryta paskleidus vienam portalui tą melagingą žinią. Atsiprašymas buvo viešas per žiniasklaidos priemones ir internetiniame portale.„

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jadzė

Nesvarbu, ką A, Skardžius norėjo pademonstruoti, man svarbu, kad ponas už mokesčių mokėtojų pinigus juokelius provija, tai va, kaip būna, kai išrenkami atsitiktiniai veikėjai. Už tokią algą versle reikia gerai plušėti.

AS manau

Chamas chama palaikys,Kaip jam pritars dauguma.

tikras

šū.. gabalas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS