Skrieja kritika: delsimas pateikti švietimo ministro kandidatūrą sunkiai pateisinamas | KaunoDiena.lt

SKRIEJA KRITIKA: DELSIMAS PATEIKTI ŠVIETIMO MINISTRO KANDIDATŪRĄ SUNKIAI PATEISINAMAS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad premjerės delsimas teikti naują švietimo, mokslo ir sporto ministrą yra sunkiai pateisinamas.

„Suprantu, jog tai yra tokia kėdė, į kurią nėra eilės norinčių atsisėti. Kita vertus, švietimo sritis po gynybos, tikriausiai, yra svarbiausia sritis, ir (ministro – BNS) neieškojimas ar delsimas irgi sunkiai pateisinamas“, – žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Norisi tikėti, kad koalicijos partneriai ras kandidatą, kuris ir nori, ir gali eiti šias labai sudėtingas pareigas“, – pridūrė ji.

Seimo pirmininkė taip pat teigė nuolat susitinkanti su valdančiosios koalicijos partneriais, šiuose susitikimuose švietimo ministro kandidatūra esanti „vienas iš mūsų pokalbių klausimų“.

Taip V. Čmilytė-Nielsen kalbėjo po to, kai premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį pareiškė artimiausiu metu neskubėsianti teikti naujo švietimo ministro. Premjerės teigimu, laikinai šias pareigas einanti socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sutelkė komandą ir suplanavo tolesnius darbus.

Aš manau, kad tikrai dabartinė situacija švietime nėra tokia, kuri leistų pasakyti – galbūt vasarą, galbūt ankstyvą rudenį, o galbūt niekada. Tikrai situacija nėra tokia.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija vadovo neturi iš pareigų prieš dvi savaites atsistatydinus Gintautui Jakštui. Tuomet jis teigė pasitraukęs dėl nesutarimų su I. Šimonytės komanda sprendžiant problemas dėl vienuoliktokų tarpinių patikrinimų.

A. Armonaitė: švietimo ministro nebuvimas kenkia darbams

Ekonomikos ir inovacijų ministrė bei Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė sako, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerija turi turėti vadovą, nes jo nebuvimas kenkia organizacijai, jos darbams.

„Manau, kad ministerija bet kokia, o ypatingai Švietimo, turi turėti vadovą. Pati į Ekonomikos ministeriją kai atėjau dirbti, ten buvo per kadenciją pasikeitę trys ar keturi ministrai ir ilgai ministerija neturėjo vadovo. Tai kenkia organizacijai ir jos darbams, tai kenkia susitelkimui, tam tikrai atskaitomybei“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė A. Armonaitė.

„Žinoma, yra pavadavimas ir viskas yra gerai, bet ministerija turi turėti vadovą. Kokie bus sprendimai – yra premjerės ir Tėvynės sąjungos reikalas“, – sakė ji.

Pasak A. Armonaitės, šiuo metu būtina dėti pastangas „iš netobulos situacijos išeiti kuo mažesniais nuostoliais švietimui, vaikams“.

G. Nausėda: dabartinė situacija švietime neleidžia delsti dėl naujo švietimo ministro

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad dabartinė situacija švietime neleidžia premjerei delsti teikti naują švietimo, mokslo ir sporto ministrą.

„Aš manau, kad tikrai dabartinė situacija švietime nėra tokia, kuri leistų pasakyti – galbūt vasarą, galbūt ankstyvą rudenį, o galbūt niekada. Tikrai situacija nėra tokia“, – žurnalistams Vilniuje ketvirtadienį sakė šalies vadovas.

„Jei šitaip atsipalaidavus vertinama švietimo ministro būtinybė, tai galbūt atsipalaidavęs ir pats požiūris į švietimą“, – kalbėjo G. Nausėda.

Anot prezidento, dėl susidariusios situacijos mokiniai, vaikai yra sunerimę, nežino, kas jų laukia ateityje.

„(...) Ir mes tam tikra prasme žaidžiame likimais, todėl labai gerai, kad premjerė nori paimti laiko pagalvoti, bet turbūt tas galvojimas neturi tapti tiesiog nieko nedarymu“, – sakė G. Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

As tai

nesuprantu,kam reikalingas ministras ir ministerija neegzistuojanciam dalykui? Negi tik geram islaikymui is musu visu!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS