Skundžia R. Karbauskį dėl referentės paišytos partijos simbolikos | KaunoDiena.lt

SKUNDŽIA R. KARBAUSKĮ DĖL REFERENTĖS PAIŠYTOS PARTIJOS SIMBOLIKOS

Pastaruoju metu nuolat pasirodant informacijai dėl abejonių keliančių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) partijos finansų, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkę Laurą Matjošaitytę prašydama ištirti, ar nebuvo pažeidimų valstiečių LVŽS frakcijos referente dirbusios Milenos Marcinkevičiūtės veikloje, ar patikėtos užduotys atitiko jos, kaip frakcijos referentės, darbo pobūdį.

Parlamentarė klausia, ar tai nėra Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo pažeidimas.

„Iš viešumoje pasirodžiusios informacijos, kad M. Marcinkevičiūtė atliko išimtinai kūrybines partijos reklamos kūrimo, o ne frakcijos parlamentinio darbo palaikymo užduotis, manau, kad jos darbai neturėjo būti apmokami naudojant frakcijos referento mėnesinį atlyginimą, - pažymėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė. - Todėl kreipiuosi į VRK prašydama įvertinti, ar kūriniai, skirti politinės partijos reklamai, gali būti finansuojami frakcijos lėšomis, ir ar LVŽS frakcijos seniūnas nepažeidė įstatymo, nurodydamas frakcijos referentei sukurti politinės partijos reklamą“.

Žiniasklaidos teigimu, Seimo LVŽS frakcijos seniūnas R. Karbauskis Seimo Etikos ir procedūrų komisijai pateikė M. Marcinkevičiūtės atliktus darbus, kuriuos sudaro sukurta vizualinė medžiaga, nesusijusi su frakcijos darbu, pažymėta LVŽS partijos logotipu, todėl laikytina politinės partijos reklama.

Parlamentarė pažymi, kad frakcijos referento etatas yra skirtas vykdyti užduotis, susijusias su frakcijos parlamentine veikla. Tuo tarpu politinės partijos reklama turi būti apmokama iš politinės partijos sąskaitos, o ne iš kitų šaltinių, ir atitikti reikalavimus, nustatytus Lietuvos Respublikos politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatyme. Todėl ir kyla klausimas, ar teisėtai M. Marcinkevičiūtei, kaip frakcijos referentei, buvo pavesta kurti LVŽS politinės partijos reklamą.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Algimontė

Būtina svarstyt griežtoje komisijoje, ar Lietuvoje skraidantys gandrai yra slapta Naisiečių-valstiečių reklama? Kaip suvaržyt tokią reklamą? O kada atskris kregždutės? Ką tos reklamuos?

x

Baisu skaityti kiek neapykantos ir pykcio turi konservatoriai. Kaip intrigantu batalionas. I seima renkame kad dirbtu Lietuvai,o ne piautusi tarpusavyje. Baikit rietis ir pulti nekaltus zmones.

Anonimas

Nu nebloga ir sita pasiganyti karbauskiui bet greta geresne isvaizda gal ir lovoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS