Socialdarbiečiai patvirtino – prezidento rinkimuose rems S. Skvernelį | KaunoDiena.lt

SOCIALDARBIEČIAI PATVIRTINO – PREZIDENTO RINKIMUOSE REMS S. SKVERNELĮ

  • 23

Valdančioji Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) šeštadienį tarybos posėdyje gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose kandidatu patvirtino koalicijos partnerei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai atstovaujantį premjera Saulių Skvernelį.

Tarybos posėdyje pritarta ir partijos kandidatų į Europos Parlamentą iškėlimui. Pirmuoju numeriu partija kelia LSDDP pirmininką Gediminą Kirkilą, likusį sąrašą nuspręsta pateikti abėcėlės tvarka, paliekant galimybę išplėstiniam prezidiumo posėdžiui nuspręsti galutinę kandidatų sąrašo tvarką iki kovo 2 dienos, teigiama LSDDP pranešime.

Pasak G. Kirkilo, visi iki S. Skvernelio į prezidentus išsikėlę arba iškelti kandidatai save vadina dešiniaisiais, skiriasi tik jų liberalumo, konservatyvumo, tikro ar tariamo tautiškumo laipsnis, nors kai kurie mėgina apeliuoti ir į kairįjį elektoratą, apsimesdami nepriklausomais.

„Todėl kairiųjų arba kairiojo centro kandidatui būtina laimėti prezidento rinkimus. Tai galėtų būti vienas iš svarbiausių ir svariausių mūsų argumentų rinkimų kampanijoje – prezidentas, vyriausybė ir Seimas – darniai veikiančios, o ne kovojančios tarpusavyje valdžios grandys“, – tarybos posėdyje teigė G. Kirkilas.

Pasak jo egoistiškai svarstant partijai galbūt ir vertėtų kelti savo kandidatą, tačiau tokiu atveju būtų suskaldyti kairiųjų rinkėjų balsai.

„Pralaimėtume ir mes, Socialdemokratų darbo partija, ir mūsų koalicijos partneriai. Tokiu atveju grįžtume į tą pačią padėtį, kai Vyriausybei ir Seimo daugumai tenka dirbti su oponuojančiu, nebendradarbiaujančiu prezidentu. Ar turėtume to siekti, ypač galvodami apie ateinančius ne už kalnų Seimo rinkimus? Galvoju, kad ne“, – tvirtino G. Kirkilas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga S. Skvernelį kandidatu prezidento rinkimuose patvirtino praėjusią savaitę.

Pasak G. Kirkilo, kovo pradžioje vyksiančiuose savivaldos rinkimuose LSDDP iškėlė 28 kandidatų į savivaldybių tarybas sąrašus, dėl galimybės vadovauti miestams ir rajonams kovos 15 partijos kandidatų į merus.

Į Europos Parlamento rinkimų sąrašą be G. Kirkilo pateko Juozas Bernatonis, Kęstutis Daukšys, Jolanta Gedvilienė, Neris Germanas, Alma Golcienė, Irma Gudžiūnaitė, Evaldas Gustas, Algimantas Matulevičius, Aurimas Mikniavičius, Andrius Palionis, Jonas Pinskus , Regina Radvilienė, Artūras Skardžius, Darius Skusevičius, Eduardas Šablinskas, Rimantė Šalaševičiūtė, Andrius Šedžius, Irena Šiaulienė, Justinas Vaišnoras.

Šiemet vyksiantys rinkimai LSDDP bus pirmieji. Partija įsikūrė pernai, daliai politikų pasitraukus iš Socialdemokratų partijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Aliui Petkui...

o je daugumai jis yra negerbiamas?

staliukas

pelenai jau byra, o nori tupėt raudonieji valdžioj nors tu ką.

kedute

pasiilgom jau ir anukelio , kur jis dingo, gal ant nusiraminimo kedutes pasodintas.. Tyla pries audra?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS