Socialdemokratų partija kels kandidatą į prezidentus | KaunoDiena.lt

SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJA KELS KANDIDATĄ Į PREZIDENTUS

  • 8

Prezidento rinkimuose, kurie vyks 2019 metais, Socialdemokratų partija (LSDP) turės savo kandidatą, šeštadienį nuspręsta vykusiame partijos tarybos posėdyje.

„Mes apsisprendėme dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose – mes juose dalyvausime ir turėsime savo kandidatą. Šiandien  prasideda kandidatų paieškos, kėlimai skyriuose“, – Lietuvos radijui pareiškė partijos vadovas Gintautas Paluckas, pats rinkimuose nedalyvausiąs dėl amžiaus. Iki rinkimų dienos kandidatui turi būti suėję 40 metų.

Kandidatūras iki lapkričio 1 dienos siūlys partijos skyriai, o patvirtins lapkričio mėnesį vyksianti konferencija.

G. Paluckas BNS nekomentavo, kokie partijos nariai pasiryžę siekti prezidento posto, nors teigė su galimais kandidatais apie tai kalbėjęs yra.

„Kiekvienas galimas kandidatas pats turi komentuoti savo apsisprendimą, motyvus. Šnekėjausi su jais, bet pokalbio turinio neatskleisiu“, – BNS teigė G. Paluckas.

Socialdemokratas buvęs ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, su G. Palucko varžęsis dėl partijos vadovo posto, abejoja, ar partija turi tinkamą kandidatą. 

„Žinant V. Blinkevičiūtės (ilgametė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė – BNS) poziciją, labai aišku, kad vienintelis galimas kandidatas V. P. Andriukaitis (eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis – BNS). Na dar galima rinktis iš Juozo Oleko, Algirdo Syso, Rasos Budbergytės. Nors visi keturi kolegos geri politikai, bet... trūksta, trūksta. Todėl vis dar manau, kad daug prasmingiau būtų ribotus finansinius resursus panaudoti savivaldos rinkimams. Dalyvaut visur ir būt tik „statistais“ nėra būtina“, – šeštadienį feisbuke parašė politikas.

Pasak G.Palucko, iki gegužės paaiškės kandidatai į merus, o iki lapkričio – į rajonų tarybos narius per savivaldos rinkimus.

G.Paluckas kol kas nesako, ar kandidatuos į Vilniaus merus.

„Tai priklausys nuo Vilniaus skyriaus apsisprendimo, kaip jie matys“, – teigė partijos lyderis.

Jis taip pat pabrėžė, kad partijos skyriuose rajonuose kandidatų kėlimo procesas jau yra prasidėjęs.

„Mano žiniomis trys ar keturi skyriai jau yra formaliai apsisprendę, ką kels kandidatais į merus“, – kalbėjo partijos vadovas.

Tačiau G. Paluckas pranešė nedalyvausiantis Europos Parlamento rinkimuose. „Nedalyvausiu reitingavimuose, čia bus kitas sąrašo lyderis“, – teigė jis.

V. Blinkevičiūtė, pasak G. Palucko, vėl sieks europarlamentarės mandato. Ji Europos Parlamente dirba nuo 2009 metų.

„Mano žiniomis, dalyvaus ir aktyviai dalyvaus. Ji yra didžiausią karjerą padariusi Europos Parlamente“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad kol kas nė vienas Seimo narys dėl kandidatavimo į Europos Parlamentą nuomonės nėra pareiškęs.

Daugiau galimų kandidatų į europarlamentarus jis nenurodė.

„Tų žmonių įvardinti negalime, jie bus keliami skyriuose ir nei pirmininkas kažkokius kandidatus į sąrašus neįmetinės jokiais auksiniais parašiutais, nei kiti valdybos nariai,“ – tikino G. Paluckas.

Jis taip pat pat BNS pabrėžė, kad kandidatų į Europos Parlamentą kėlimo rekomendacijose numatyta, kad į sąrašus „galima ir pageidautina“ traukti ne tik partijos narius.

„Bet ir kitus – atsakingus, žinomus, rimtus žmones, kurie pagal savo pasaulėžiūrą pritaria socialdemokratų programinėms ir ideologinėms nuostatoms. Taip kad gali būti įvairių sąrašuose žmonių “, – pranešė jis.

Atskalūnus kaltina manipuliacijomis

Parlamentinėje valdančiojoje koalicijoje su „valstiečiais“ likę socialdemokratai, persivadinę į Lietuvos socialdemokratų darbo partiją, naują politinį darinį kuria nesąžiningai, sako socialdemokratų partijos (LSDP) vadovas G. Paluckas.

Pasak jo, manipuliacijomis siekiama išvesti iš LSDP kuo daugiau žmonių.   

„Mūsų buvęs bičiuliai vis dar aktyviai mėgina suformuoti savo naują politinį darinį mūsų sąskaita: kreipiasi, prašo, manipuliuoja informacija, dezinformacija, siūlo įvairiausius dalykus mūsų bičiuliams, skyrių pirmininkams, paprastiems skyrių nariams, siekdami išvesti iš partijos kuo daugiau žmonių ir iš mūsų, socialdemokratų, suformuoti kažkokį naują darinį“, – tarybos posėdyje, į kuri susirinko 160 narių, Kaune šeštadienį teigė partijos  vadovas. 

Mūsų buvęs bičiuliai vis dar aktyviai mėgina suformuoti savo naują politinį darinį mūsų sąskaita: kreipiasi, prašo, manipuliuoja informacija, dezinformacija.

G.Paluckas sako, kad tos paskatos esančios bevaisės ir tai jį džiuginą.

„Mes esame vieningi, veikiame stabiliai. Nepaisant tos dezinformacijos ir kitų dalykų, nepasiduodame jiems“, – kalbėjo jis.

Anot G. Palucko, naujos partijos kūrimo atidėjimas rodo tokios politinės jėgos nepatrauklumą.

„Vien pats faktas, kad naujos politinės organizacijos įkūrimas atidėjinėjamas nuo praėjusių metų pabaigos į vasarį, dabar į kovą, paskui bus atidėtas neapibrėžtam laikotarpiui, aiškiai simbolizuoja, kad patrauklumo kurti tokią organizacijai nėra. Idėjos ir minties anoje pusėje nėra“, – pareiškė G. Paluckas.

Jis taip pat pabrėžė nesant poreikio „veltis į diskusijas“ dėl tarpusavio santykių aiškinimosi.

Pernai rudenį LSDP nusprendė pasitraukti iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Šiam sprendimui nepakluso dalis Seimo socialdemokratų. Dešimt jų pasitraukė iš partijos ir parlamente įkūrė Lietuvos socialdemokratų darbo frakciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

deinis

Vis kuria partijas ,jos piaunasi tarp saves kiekviena kovoja kaip daugiau užimti aukštesnius postus o kad žmonėms ką gero padarytų nėra ,reikėtų rinkti šalį vakdyti tik tuos žmones ,kurie sugeba protingai galvoti ,būtų nesavanaudžiai ,negrobstytų ne savo turto ,padėtų žmonėms išbristi iš vargo ,kur dabar ivarė parteicai .

Anonimas

pas juos tik vardas - socdemai, daugiau nieko ten socdemiško nėra.

Naras

Niekas klounu i prezidentus nerinks. Europarlamente uzsisedeje, visai turetu trauktis ir eiti darba dirbti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS