Socialdemokratų etikos sargai laukia skundų dėl frakcijos sprendimų | KaunoDiena.lt

SOCIALDEMOKRATŲ ETIKOS SARGAI LAUKIA SKUNDŲ DĖL FRAKCIJOS SPRENDIMŲ

Socialdemokratų Etikos ir procedūrų komisija antradienį tikisi sulaukti oficialių skundų dėl Seimo narių, nusprendusių nepaisyti partijos tarybos sprendimo ir likti koalicijoje su valdančiaisiais „valstiečiais“.

Kaip BNS sakė socialdemokratų Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Vainius Šarmavičius, kol kas oficialių skundų dar nėra, bet socialiniame tinke „Facebook“ diskusijoje partijos nariai yra išreiškę ketinimus kreiptis dėl dešimties frakcijos Seime atstovų, kurie pirmadienį, priešindamiesi partijos valiai, nusprendė pasirašyti susitarimą dėl tolesnio darbo koalicijoje.

„Oficialiai tokios informacijos dėl skundų nesu gavęs, bet turint omenyje, kad vakar tie visi procesai vyko, turbūt, tam reikia laiko, kad dokumentai būtų pasirašomi, suvaikščiotų. Tie skundai kol kas buvo pasiekę partijos vadovybę, pirmininką (...). Tų žmonių nepažįstu, nuomonės išsakytos viešoje diskusijoje, būtų sunku prisiminti tikslias pavardes, bet tai kartu reiškia, kad tai nėra žmonės girdėti, matyti viešojoje erdvėje, susidarė įspūdis, kad kalbama apie paprastus narius“, – BNS teigė jis.

Tikimasi, kad oficialių skundų bus sulaukta dar antradienį.

Partijos pirmininkas Gintautas Paluckas BNS pirmadienį teigė, kad po frakcijos sprendimo „ėmė plaukti skundai“ iš eilinių partijos narių dėl frakcijos sprendimo.

Partijos Statutas numato, kad jį pažeidusiems partijos nariams gali būti taikomos trijų rūšių nuobaudos – Etikos ir procedūrų komisija gali siūlyti skirti politikams pastabą, papeikimą arba šalinti juos iš partijos. LSDP taryba savaitgalį nusprendė trauktis iš koalicijos, bet pirmadienį pranešta, kad socialdemokratų frakcija Seime nusprendė tęsti bendradarbiavimą su „valstiečiais“. Už tokį susitarimą balsavo 10 frakcijos narių iš 17.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS