Su R. Karbauskiu nesutariančiam P. Urbšiui – „valstiečių“ kerštas | KaunoDiena.lt

SU R. KARBAUSKIU NESUTARIANČIAM P. URBŠIUI – „VALSTIEČIŲ“ KERŠTAS

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija nutarė iš Seimo seniūnų sueigos atšaukti Povilą Urbšį, jau senokai nesutariantį su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu.

„Turiu jus informuoti, kad ką tik mūsų frakcija balsavo, kad Povilą Urbšį seniūnų sueigoje pakeičia Viktoras Rinkevičius“, – ketvirtadienį Seime žurnalistus informavo R. Karbauskis.

Seniūnų sueigą sudaro parlamento vadovybės nariai ir frakcijų atstovai. Ji svarsto Seimo sesijos darbų programas bei plenarinių posėdžių darbotvarkes, derina Seimo komitetų ir frakcijų darbo organizavimo klausimus.

R. Karbauskis yra apkaltinęs P. Urbšį veikimu prieš frakciją.

„Jo veiksmai nukreipti prieš frakciją, prieš mane, kaip frakcijos vadovą. Tai tokia kryptinga veikla“, – šią savaitę BNS tvirtino R. Karbauskis.

Jis neatmetė, kad bus keliamas klausimas ir dėl P. Urbšio šalinimo iš LVŽS frakcijos.

P. Urbšys yra kritikavęs R. Karbauskį dėl jo elgesio kilus skandalui dėl Gretos Kildišienės, ragino atsakyti į visus klausimus, susijusius su trąšų importu, grasino trauktis iš LVŽS frakcijos, jeigu nebus pritarta opozicijos iniciatyvai atlikti parlamentinį tyrimą dėl žemės ūkio paskirties žemės koncentracijos vienose rankose.

Premjeras ragina nešalinti iš frakcijos

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį paragino nešalinti parlamentaro Povilo Urbšio iš valdančiųjų „valstiečių“ frakcijos, nepaisant jo nesutarimų su šios frakcijos lyderiu Ramūnu Karbauskiu.

Vyriausybės vadovas teigė, kad P. Urbšys dažniau turėtų derinti savo pozicijas su „valstiečiais“.

„Pati situacija nėra normali: Povilas dažnai reiškia pozicijas, kurios yra neaptartos, nederintos frakcijoje, bet Povilas visą laiką buvo toksai, ir aš manau, kad tokie žmonės yra reikalingi“, – naujienų portalo 15min.lt vaizdo konferencijoje sakė premjeras.

„Manau, kad dar tikrai nėra tos situacijos, kad priimtume sprendimus ką nors šalinti“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis pabrėžė norintis išsaugoti kiekvieną frakcijos narį ir tvirtino, kad požiūrį keisti „reikalinga iš abiejų pusių“.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Matyti

Urbšys --- konservatorių uzverbuotas dvigubas agentas.

...o aš

linkiu sveikatos,sėkmės ir stiprybės visai Valstiečių žaliųjų seimo frakcijai bei jų atstovams.Šiandien tiesiog su didžiausiu malonumu linksminausi žiūrėdamas seimo posėdį kur opozicija kapanojasi sude ir vos kas antras nepersileido..:DDDDD)).O jau patyčios patyčios..Liejosi laisvai.Neužkibo kolxoznikai.Na nieko jiems nepadarysi.Nei karbowsio trašos nei ,,kasimas" po juo neveikia ir viskas.O va cirkas buvo stiprus.Nesuveikė.Seimo komisija, kuri turės tirti kaip buvo tvarkomasi su Valstybės išlaidomis ir pinigais nuo 2005 metų, SUKURTA.

Gero linkintis

Manau, kad Seimo narys Povilas Urbšys padorus, principingas ir už tiesą kovojantis žmogus. Palinkėčiau jam sveikatos, sėkmės ir stiprybės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS