Sumanė muitinės vadovus pamaloninti valstybinėmis pensijomis | KaunoDiena.lt

SUMANĖ MUITINĖS VADOVUS PAMALONINTI VALSTYBINĖMIS PENSIJOMIS

Valdančiųjų Socialdemokratų darbo frakcijos atstovas Rimantas Sinkevičius siūlo įtvirtinti valstybines pensijas ir kitas socialines garantijas Muitinės departamento vadovybei, taip pat teritorinių muitinių viršininkams ir pavaduotojams.

Jis argumentuoja, kad šiuo metu muitinėje valstybinę pensiją ir papildomas socialines garantijas gali gauti tik kriminalinę žvalgybą bei ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai, tačiau jų darbą koordinuojantys vadovai tokių teisių neturi.

„Kai kurių muitinės pareigūnų manymu, kuris sutampa ir su mano nuomone, tam tikros socialinės garantijos yra neteisingos. Frakcijos palaikymo neprašiau, matyt, frakcija dar apsispręs“, – sakė R. Sinkevičius.

Aiškinamajame rašte politikas nurodo, kad muitinė visuomet buvo viena iš atsakingų institucijų kovojant su šešėline ekonomika, o muitinės vadovybė neretai dalyvauja muitinės pareigūnų, atliekančių kriminalinę žvalgybą, vykdomuose ikiteisminiuose tyrimuose, ar kituose veiksmuose. Jo nuomone, garantijų užtikrinimas leistų padidinti tarnybos patrauklumą, išlaikyti aukštos klasės specialistus ir „bent iš dalies pašalintų įtvirtintą nepagrįstą ir diskriminuojantį asmenų diferencijavimą“.

Vidaus reikalų ministro atstovas Karolis Vaitkevičius sako, kad statutinių pareigūnų problemos bus sprendžiamos Vidaus tarnybos statuto pataisomis ir nepritaria iniciatyvoms dėl atskirų pareigūnų grupių.

„Visi Seimo nariai gali teikti pasiūlymus, savo ruožtu Vidaus reikalų ministerija kartu su Valstybės tarnybos įstatymu yra pateikusi Vidaus tarnybos statuto redakciją. Į naująjį statutą įtrauktas ir Muitinės departamentas, ir Kalėjimų departamentas, siekiant suvienodinti darbo užmokesčio sistemą, laipsnius, socialines garantijas. Vidaus reikalų ministerija linkusi palaikyti sisteminį požiūrį ir neišskirti vienos grupės“, – BNS sakė K. Vaitkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Muitininkas

O ar ne didieji viršininkai yra muitinės sandėlių ir terminalų akcininkai, kur uoliai patarnaujama verslui. Juk paskutinius 10 metų muitinė teikia paslaugas verslui, stengiasi netrukdyti verslininkams sąžiningai mokėti mokesčius......

Anonimas

is vis muitinei net ALGU nereikia moketi juk avansas kiekviena diena

lovys

matyt atidirdo seimo isrinktiesiems su kaupu tai ir reikia pamalonint
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS