Teisėsauga patikslino įtarimus R. Kurlianskiui, jis neigia kaltę | KaunoDiena.lt

TEISĖSAUGA PATIKSLINO ĮTARIMUS R. KURLIANSKIUI, JIS NEIGIA KALTĘ

Teisėsaugos pareigūnai politinės korupcijos byloje penktadienį patikslino įtarimus koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui, jis neigia padaręs nusikaltimus.

Pasak verslininko advokato, patikslinti įtarimai susiję su tuo, jog nusikaltimų padarymu šiame tyrime įtariamaisiais tapo juridiniai asmenys Liberalų sąjūdis ir Darbo partija.

„Tai čia viskas apie tą patį. Epizodai tie patys, tik dabar traktuoja, kad čia dėl to dar kaltas Liberalų sąjūdis (ir Darbo partija), nors tai labai abejotina“, – po apklausos Specialiųjų tyrimų tarnyboje BNS sakė advokatas Romualdas Mikliušas.

„Jeigu jūs atsimenate, nuo pat pradžių buvo jų atstovai tiriami. Tai kaip vertinti, ar partija kažką žino, ar partija už tai atsako, ar neatsako“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar sutinka su teisėsaugos įtarimais, R.Kurlianskis atsakė: „Ne“. Detaliau situacijos jis nekomentavo.

„MG Baltic“ viceprezidento advokatas teigė, kad jo klientui panaikinti įtarimai dėl neteisėto disponavimo valstybės paslaptį sudarančia informacija. Prokurorai pernai tvirtino, kad R.Kurlianskis disponavo Valstybės saugumo departamento dokumentais su žyma „Slaptai“.

Pasak R.Mikliušo, verslininkui taip pat panaikinti įtarimai dėl neteisėto poveikio siekiant, kad per balsavimą Seime nebūtų patvirtinta nauja generalinė prokurorė Edita Dambrauskienė.

Teisėsauga įtaria R.Kurlianskį davus kyšius buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui, buvusiam jo partiečiui Šarūnui Gustainiui ir Darbo partijai priklausiusiam Vytautui Gapšiui, kad šie veiktų „MG Baltic“ interesų naudai.

Ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl piktnaudžiavimo taip pat pateikti narystę Liberalų sąjūdyje suspendavusiam parlamentarui Gintarui Steponavičiui. Įtarimų dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo pateikti ir juridiniams asmenims – Liberalų sąjūdžiui bei Darbo partijai. Koncernas „MG Baltic“ įtariamas dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS