Telšių rajono savivaldybėje – STT kratos, sulaikyti trys valdininkai | KaunoDiena.lt

TELŠIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖJE – STT KRATOS, SULAIKYTI TRYS VALDININKAI

  • 2

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį atliko kratas Telšių rajono savivaldybėje, pareigūnai sulaikė laikinąjį savivaldybės administracijos direktorių.

„Jie buvo atvykę nuo 8 val. (...) ir prieš porą valandų išvyko“, – BNS sakė rajono meras Darbo partijos atstovas Petras Kuizinas.

Pasak jo, STT sulaikė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją, laikinai einantį direktoriaus pareigas „darbietį“ Kęstutį Anglicką.

Mero teigimu, taip pat sulaikyti Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gintautas Lukauskas ir Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Laima Simanauskienė.

P. Kuizinas pranešė jau paskyręs kitą administracijos direktoriaus pavaduotoją Rimantą Žebrauską eiti direktoriaus pareigas.

Meras teigė nežinantis, ką tiria STT pareigūnai.

„Man jokios informacijos nesuteikta, jie dirba, kažką daro“, – kalbėjo meras.

Įtaria paėmus kyšį

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė įtarianti, kad laikinasis Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius K. Anglickas paėmė kyšį už palankumą verslininkams viešuosiuose pirkimuose.

Įtarimai dėl kyšininkavimo taip pat pareikšti savivaldybės Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjui G. Lukauskui bei Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vadovei L. Simanauskienei.

„Įtariama, kad minėti Telšių rajono savivaldybės tarnautojai, būdami atsakingi už įvairias savivaldybės vykdomų viešųjų pirkimų procedūras, priėmė kyšius iš kai kurių pirkimuose dalyvaujančių įmonių atstovų už išskirtinių sąlygų sudarymą ir palankumą šioms įmonėms“, – rašoma STT pranešime.

Dviejų privačių bendrovių vadovams STT pareiškė įtarimus dėl papirkimo.

STT atstovė spaudai Renata Endružytė BNS sakė, kad visi penki įtariamieji kol kas yra sulaikyti.

Laikinasis administracijos direktorius K. Anglickas priklauso Darbo partijai, šios politinės jėgos narys yra ir Telšių meras Petras Kuizinas.

Įtariamoji Laima Simanauskienė priklauso socialdemokratų partijai, o G. Lukauskas yra nepartinis.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rapolas

Visuose miestuose ir miesteliuose reikia "prasukuoti" prie lovio esancius. Blogiau nebus.

...

O kada krabų eilė ateis?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS