Tikisi, kad per V. Putino vizitą į Karaliaučių pavyks išvengti incidentų | KaunoDiena.lt

TIKISI, KAD PER V. PUTINO VIZITĄ Į KARALIAUČIŲ PAVYKS IŠVENGTI INCIDENTŲ

  • 0

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis tikisi, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui trečiadienį lankantis Karaliaučiuje pavyks išvengti incidentų.

„Kaip ir visais atvejai tikimės, kad įtampos būtų minimalios, kad jų nebūtų. Aišku, dažniausiai Rusija nesilaiko ar neskrenda pagal skrydžių planą, klausimas yra ir dėl atsakiklių, bet ankstesni incidentai, tikimės, bus pamoka ir Rusijai, ir tikimės - juo labiau kad datos jau yra žinomos - kad tam tikrų incidentų pavyks išvengti ir turbūt iš abiejų pusių bus saugiau“, - trečiadienį Žinių radijui sakė R.Karoblis.

Kaip skelbė Kremliaus spaudos tarnyba, V.Putinas trečiadienį atvyks į Karaliaučių aptarti šiaurės rytų regiono transporto infrastruktūros plėtros klausimų su srities gubernatoriaus pareigas einančiu Antonu Alichanovu ir vyriausybės nariais. Šiame pasitarime dalyvaus atitinkamų ministerijų ir tarnybų, taip pat kelių kitų Rusijos šiaurės vakarinių regionų nariai. Per šį darbo vizitą V.Putinas taip pat aplankys Karaliaučiaus Chrabrovo oro uosto naująjį terminalą ir susipažins su šio komplekso rekonstrukcijos darbais.

Birželį Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu surengus Karaliaučiaus srityje išvažiuojamąjį posėdį iš Šiaulių aerodromo pakilęs NATO naikintuvas F-16 lydėjo jo lėktuvą, šiam skridant į Karaliaučių. Tuo metu atskridęs Rusijos naikintuvas Su-27 įsiterpė tarp ministro lėktuvo ir F-16 bei privertė pastarąjį pasitraukti.

Po to įvykio Maskva pareiškė, kad prie S.Šoigu lėktuvo „neprofesionaliai“ priartėjęs NATO orlaivis rizikavo būti numuštas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS