TS-LKD skyriai į prezidentus daugiausiai siūlė I. Šimonytę, G. Landsbergį, M. Navickienę | KaunoDiena.lt

TS-LKD SKYRIAI Į PREZIDENTUS DAUGIAUSIAI SIŪLĖ I. ŠIMONYTĘ, G. LANDSBERGĮ, M. NAVICKIENĘ

  • 57

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) skyriai kandidatuoti į prezidentus daugiausiai siūlė premjerei Ingridai Šimonytei, partijos pirmininkui, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui bei pirmininko pavaduotojai, socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Kaip pirmadienį pranešė partija, šias kandidatūras iškėlė beveik visi skyriai, taip pat daugiau nei pusė partijos skyrių kandidatuoti prezidento rinkimuose pasiūlė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Laurynui Kasčiūnui, krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui, Seimo pirmininkės pavaduotojui Pauliui Saudargui.

Partijos duomenimis, I. Šimonytės kandidatūra pasiūlyta 66 kartus, G. Landsbergio – 64, M. Navickienės – 62, L. Kasčiūno – 54, A. Anušausko – 42, P. Saudargo – 41 kartą.

Kandidatus pateikė 70 TS-LKD skyrių, jie siūlė ne po vieną kandidatą.

Sekmadienį konservatorių skyriai ir bendruomenės baigė siūlyti pretendentus į partijos kandidatus prezidento bei Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

EP rinkimuose daugiausia pasiūlymų kandidatuoti sulaukė dabartiniai europarlamentarai Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė, Liudas Mažylis, parlamentarai ir ministrai Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, P. Saudargas, Justas Džiugelis, M. Navickienė, L. Kasčiūnas, G. Landsbergis,  A. Anušauskas, Audronius Ažubalis, Gintarė Skaistė. Juos iškėlė daugiau nei 20 partijos skyrių. Iš viso pasiūlyta daugiau nei 70 kandidatų. 

Pasak TS-LKD vykdomojo sekretoriaus Martyno Prievelio, siūlomus skyrių kandidatus įvertins Priežiūros komitetas, o vėliau prezidiumas priims sprendimą dėl galutinio kandidatų sąrašo.

Numatoma, kad šių metų lapkričio 11 ir 12 dienomis TS-LKD organizuos atvirus pirminius kandidatų į prezidento rinkimus ir Europos Parlamento sąrašo reitingavimą. Juose galės balsuoti partijos nariai ir jos rėmėjai.

Lietuvoje prezidento rinkimai vyks 2024 metų pavasarį. Visuomenės apklausų duomenimis, dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė I. Šimonytė.

G. Nausėda ir I. Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo rinkimuose žada paskelbti vėliau šiemet.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimuose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą, apie kandidatavimą paskelbė Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, jį remia Lietuvos regionų partija.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

balsuojantis

Partiečiai turėjo kažką siūlyti ir pasiūlė geriausiai matomus savo draugus. Rimtos asmenybės jų akimis. Tik kokios jų galimybės- nepagalvojo. Bet kaip sakoma: nepabandęs nesužinosi. Esant valdžioje ir turint tokią gerklingą opoziciją šansai bet katram tikrai maži. Todėl konservatorių rėmėjams teks rinktis blogesnį iš blogiausių

P.S.

Ponai, draugai, girkite savo kandidatus, gal ir mus pavyliosite už juos balsuoti, o peikdami tuos kurių nerinksite, tik mus atbaidote nuo kitų kandidatų

senas kaunietis

Ką beišrinktų nepatenkintų buvo ir bus. Nereikia šmeižti to ko nerinksi, visi turi teisę pasisakyti ir pasiūlyti. Jeigu Kaunas išsirinko meru Šustauską- niekas neatsitiko, dabar Matjošaitį- vėl nieko neatsitiks. Kas galvoja jo nerinko ir nerinks. Taip ir su prezidentų-kažką išrinksmi, mes padejuosim, kiti džiaugsis, užsienis pasijuoks- taip ir eina gyvenimas. Niekada visiems neįtiksi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS