„Tvarkiečiai“ reikalauja iškviesti liudyti G. Landsbergį | KaunoDiena.lt

„TVARKIEČIAI“ REIKALAUJA IŠKVIESTI LIUDYTI G. LANDSBERGĮ

Seimo frakcija „Tvarka ir teisingumas“ kreipėsi į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą (NSGK) su reikalavimu artimiausiame komiteto posėdyje, dar iki NSGK tyrimo išvadų paskelbimo, apklausti visus VSD pažymose minimus asmenis, o tarp jų ir Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderį Gabrielių Landsbergį.

„Tvarkiečių“ nuomone, NSGK išvados gali būti nevisavertės neapklausus vienos įtakingiausių politinių partijų lyderio.

„Neturi būti dvejopų vertinimų, neturi būti dvejopų standartų ir neturi būti palikta neatsakytų klausimų, dėl kurių gali likti neišaiškintos kai kurios aplinkybės bei galimos įtakos, likti dviprasmybių ir neaiškumų“, - rašoma „tvarkiečių“ kreipimesi į NSGK.

„Tvarkiečių“ teigimu, komitete turi būti aiškiai įsitikinta, ar tikrai TS-LKD, kaip partijai, nebuvo daroma įtaka ir poveikis iš tam tikrų verslo grupių.

G. Landsbergio apklausa, anot „tvarkiečių“, turėtų įvykti nestabdant ir nevilkinant tyrimo išvadų paskelbimo.

Seimo frakcija „Tvarka ir teisingumas“ neturi savo atstovo NSGK.

Parlamentinį tyrimą dėl poveikio politikams atliekantis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas nepritarė kai kurių parlamentarų siūlymui apklausti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininką, parlamentarą G. Landsbergį, primena ELTA.

Seimo NSGK narys Dainius Gaižauskas pareiškė, esą konservatoriai blokavo G. Landsbergio iškvietimą į komisiją. Parlamentaras tvirtino, kad G. Landsbergiui „yra klausimų“, tačiau atsisakė tai konkretizuoti, nes to jam neleidžia tyrimą atliekančio NSGK darbo reglamentas.

NSGK pirmininkas Vytautas Bakas tikisi, kad jau kitą savaitę, trečiadienį, bus paskelbtos tyrimo išvados.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

dedule

jis neturi laiko slaugo ir tariasi su dedule ir delioja savo kariaunos puolimo planus nes dedule pats i musi eiti neturi jegu veda derybas su juoda ponia

NEIS

Neis Broileris,nes Dėdulė neleidžia,kad vėl nenusišnekėtų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS