V. Adamkus apie prezidento rinkimus: kandidatų turėtų būti mažiau | KaunoDiena.lt

V. ADAMKUS APIE PREZIDENTO RINKIMUS: KANDIDATŲ TURĖTŲ BŪTI MAŽIAU

Praktika rado, kad vis dėlto būtų racionaliau turėti mažesnį pasirinkimą į prezidento postą, LRT RADIJUI sako prezidentas Valdas Adamkus.

Anot jo, Lietuvoje kandidatų būna per daug, todėl sunku juos tinkamai įvertinti ir pasirinkti pačius geriausius.

91-ojo gimtadienio išvakarėse prezidentas pasidalino mintimis ne tik apie prezidento rinkimus, bet ir apie Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikoje atidengtą jam skirtą memorialinę lentą bei artėjančią sukaktį.

– Kaip tapote patarnautoju? Kas jus paskatino, pakvietė ateiti?

– Tą momentą prisimenu. Tai buvo Kauno Jono Jablonskio pradžios mokykloje. Kunigas Morkūnas kreipėsi į mus, keletą jaunuolių, klausdamas, ar negalėtume patarnauti bažnyčioje. Buvau aktyvus jaunuolis. Pasitarėme su keliais savo draugais, sutikome ir atėjome į šitą bažnyčią. Ji atrodė truputį kitaip, nei šiandien ją matau.

Manau, kad ji davė man tai, kuo galėjau remtis visomis sunkiomis ir linksmomis valandomis, vedė mane per visokius gyvenimo etapus. Esu dėkingas jiems, esu dėkingas mane supančiai aplinkai, kuri leido gyvenime pasiekti tam tikrų tikslų. Mane jie tvirtino visą laiką sunkiomis valandomis.

Šį kartą matau keturis penkis kandidatus, kurie tikrai verti Lietuvos žmonių pasitikėjimo.

– Ar jums, kaip vaikui, nebuvo sunku kas sekmadienį ateiti? Ar nepraleidote nė karto?

– Ne, jaučiau savotišką pasididžiavimą, kad galiu atlikti tas pareigas, ir apie nuovargį tikrai niekada negalvojau. Nebent to neprisimenu.

– Ar tai buvo vienintelė bažnyčia, kurioje patarnavote?

– Vienu metu, labai trumpai, artimesnė buvo šv. Antano bažnyčia, tik ką pastatyta. Teko ir ten keletą kartų patarnauti.

– Šiek tiek kita tema – prasidėjo tokia kaip ir prezidento rinkimų kampanija. Sakykite, kokio, jūsų manymu, prezidento reikėtų Lietuvai? Labai daug kandidatų rikiuojama, reitinguojama.

– Tai, žinoma, jau politinis klausimas. Žvelgiant iš plačiosios perspektyvos, nepateisinu Lietuvoje to, kad, kaip man teko pačiam patirti, kandidatuoja 14, 15 ar daugiau kandidatų. Gyvenimo praktika rodo (ypač turint pasaulinės patirties), kad vis dėlto būtų daug racionaliau, jei kandidatų pasirinkimas būtų mažesnis. Tada būtų galima įvertinti kandidatus ir pasirinkti pačius geriausius.

– Ar matote geriausią iš dabartinių variantų?

– Negaliu pasisakyti, nes nežinau, kas kandidatuos, bet atvirai pasakysiu, kad šį kartą matau keturis penkis kandidatus, kurie tikrai verti Lietuvos žmonių pasitikėjimo.

– Jūsų gimtadienio išvakarės. Su kokiomis mintimis pasitinkate 91-ąją sukaktį?

– Esu dėkingas likimui, kad iki šių dienų dar esu pajėgus būti naudingu, manau, lietuvių visuomenei, savo tautai. Ir, kiek jėgos leis, stengsiuosi ir toliau tarnauti savo žmonėms. Esu dėkingas, kad galiu savo tikslą vykdyti dar ir šiandien, sulaukęs šio amžiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ka gali pasakyt CZV statytinis ,,fermeris,,,

ogi nieko .....paskuj jy paty velkasi juodas aferu sleifas...

Jonas

P. Adamkui reikėtų patylėti

Vytautas Ka

Gerai pamenu, kaip baigiantis jojo kadencijai, ponas Adamkus simpatizavo Nausėdos kandidatūrai į tą postą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS