V. Blinkevičiūtė išrinkta EP Moterų teisių komiteto pirmininke | KaunoDiena.lt

V. BLINKEVIČIŪTĖ IŠRINKTA EP MOTERŲ TEISIŲ KOMITETO PIRMININKE

  • 2

Socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė trečiadienį išrinkta Europos Parlamento (EP) Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto pirmininke.

Lietuvos atstovas EP komiteto vadovu išrinktas pirmą kartą.

Lietuvos atstovas EP komiteto vadovu išrinktas pirmą kartą.

V.Blinkevičiūtė pirmąkart į Europos Parlamentą išrinkta 2009-aisiais, 2014-aisiais ji perrinkta europarlamentare. Nuo 2014-ųjų ji buvo Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto pirmininko pavaduotoja, pranešė EP Informacijos biuras Lietuvoje.

V.Blinkevičiūtė sako, kad dėl galimybės Lietuvos atstovams pirmininkauti komitetui antrąją šios EP kadencijos dalį tartasi dar 2014-aisiais. Ji sako, kad 751 narį ir tik 20 komitetų turinčiame EP tai yra „didelis įvertinimas ir Lietuvos pripažinimas“.

„Lietuva, Latvija ir Estija dar niekada komitetų pirmininkų neturėjo. Tai tiesiog įvertinimas mūsų valstybės ir mano asmeniškai darbo. Kartu tai ne tik įvertinimas, bet ir didžiulis, atsakingas darbas, – sakė V.Blinkevičiūtė. – Tokiu būdu mes dar kartą patvirtiname, kad Lietuvos atstovai gali dirbti ir įrodyti, kad sugeba ne prasčiau dirbti, nei didžiųjų šalių komitetų pirmininkai.“

EP Moterų teisių ir lyčių lygybės komitetas yra atsakingas už moterų teisių Europos Sąjungoje apibrėžimą, skatinimą ir apsaugą, moterų teisių skatinimą trečiosiose šalyse, lygių galimybių politiką, visų formų diskriminacijos dėl žmogaus lyties panaikinimą, tarptautinių su moterų teisėmis susijusių susitarimų ir konvencijų nuolatinę peržiūrą bei įgyvendinimą, informacijos apie moteris politiką skleidimą, kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Limaa

Ei, kur pensininku pensijos?

jai

vertetu kaip buvusiai komunistei vaziuoti pas turkus nes ten ypatingai skriaudziamos moterys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS