V. Landsbergis apie R. Karbauskį: jaunasis baronas turi kiaulės akis | KaunoDiena.lt

V. LANDSBERGIS APIE R. KARBAUSKĮ: JAUNASIS BARONAS TURI KIAULĖS AKIS

  • 104

Tik vakar po ligos iš ligoninės paleistas konservatorių patriarchas Vytautas Landsbergis nesiilsi ir aktyviai stebi Lietuvos politinius įvykius.

Pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas išsakė savo nuomonę apie svarbiausią šios savaitės Lietuvos įvykį – tūkstantinį mitingą prie Seimo, suorganizuotą žurnalisto ir visuomenės veikėjo A. Tapino.

V. Landsbergis jau ne pirmą kartą negaili kandžių replikų „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio atžvilgiu. „Ar niekas nepastebėjo, net Indrė Makaraitytė, kad jaunasis baronas turi kiaulės akis? Jos niekad nerausta, joms dėl nieko negėda“, – socialiniame tinkle komentavo politikas.

Patarimą buvęs Lietuvos vadovas turėjo ir Seimo pirmininkui Viktoriui Pranckiečiui: „jeigu Seimo pirmininkui gėda dėl neadekvataus atsakomybei Seimo, jis (pirmininkas) gali eiti šalin. Atrasim pakaitinių begėdžių“. 

„Kita siūloma galimybė - susigėsta Seimas ir nutaria pasitikrinti. Ar tauta, kuri išsirinko, myli jį vis labiau, ar kiek mažiau. Išrinktų gal mažiau begėdišką. Klausimas. Baronas teigia, kad naujas Seimas būtų dar begėdiškesnis. Tačiau tai lemtų valdančioji Naisių vasarų partija, kuri per tralaliuojančią TV antai sugebėjo prisitraukti ir padoresnių, ne grobikiškų, žmonių. Kur jie dabar, kaip jaučiasi? Vienam gėda. Jeigu kitiems negėda dėl jų vardu trimituojamo kraštutinio, jau beveik putininio, cinizmo, tai pirmyn“, – kandžiomis įžvalgomis dalijasi profesorius V. Landsbergis.

Vakar į mitingą prie Seimo suplūdo apie 6 tūkstančius žmonių išreikšti nepasitenkinimo Seimo sprendimu, kai Mingaugas Bastys po Parlamento slapto balsavimo išsaugojo Seimo nario mandatą.

Konstitucinis Teismas yra paskelbęs, kad M. Bastys šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika. 

Trečiadienį M. Bastys pats atsisakė Seimo nario mandato.

A. Tapino suorganizuotame mitinge norėjo sudalyvauti ir pats V. Landsbergis, bet dėl silpnos sveikatos jam mitingą teko praleisti. Jis per sūnų Vytautą V. Landsbergį perdavė apgailestavimą A. Tapinui, kad negalės sudalyvauti protesto akcijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (104)

ydomu

marksizmo leninizmo destytojas vis nerimsta

Lina

Labai pritariu,kad Karbauskis turi kiaulės akis,nes juk kolchoznikas . O jam nesvarbu vis kriuksi ir kriuksi, tik ir elgiasi kiauluškai.Tai jau tokią valdżią išsirinkome patys.Tik nežinia kuo visas tas jovalas baigsis.

Anonimas

Kiaulės akys- tai toli gražu ne ožio snukis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS