V. Pranckietis: inicijuodamas apkaltą M. Majauskui S. Jakeliūnas elgiasi tėviškai | KaunoDiena.lt

V. PRANCKIETIS: INICIJUODAMAS APKALTĄ M. MAJAUSKUI S. JAKELIŪNAS ELGIASI TĖVIŠKAI

  • 8

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis palaiko apkaltą konservatoriui Mykolui Majauskui.

Jis teigė pasirašęs apkaltos iniciatyvą, nes tiki mergina, apkaltinusia Seimo narį netinkamu elgesiu.

„Manau, kad tai teisinga. Aš tikiu, kad ta mergina kalbėjo tiesą“, – trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento pirmininkas.

Jis apgailestavo, kad ankstesni tyrimai dėl M. Majausko elgesio nebuvo sėkmingi.

„Dabar turime pasidžiaugti Stasiu Jakeliūnu, kad jis tiesiog gal net tėviškai žiūri į tokį dalyką, kada merginų pažeminimas toks buvo tiesiog praleistas pro pirštus ir paliktas“, – tvirtino Seimo vadovas.

Dabar turime pasidžiaugti Stasiu Jakeliūnu, kad jis tiesiog gal net tėviškai žiūri į tokį dalyką, kada merginų pažeminimas toks buvo tiesiog praleistas pro pirštus ir paliktas.

42 valdančiosioms „valstiečių“ ir Socialdemokratų darbo partijos frakcijoms priklausantys parlamentarai siūlo inicijuoti apkaltą M. Majauskui, kad jis „savo veiksmais – kreipimusi į prokuratūrą dėl nukentėjusių merginų neva paskleistos tikrovės neatitinkančios informacijos, bandymu jas įbauginti, daryti spaudimą, galimu melavimu apie savo santykius su merginomis – piktnaudžiavo teise, jos suteiktomis procesinėmis priemonėmis ir savo kaip Seimo nario statusą visuomenėje panaudojo asmeniniais interesais“.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas S. Jakeliūnas antradienį BNS teigė, kad galimą pagrindą apkaltai suteikia kovo mėnesį pasirodę liudijimai dėl galimai nederamo M. Majausko elgesio, taip pat šio politiko kreipimasis į prokurorus bei galima reputacinė žala Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijai, M. Majauskas yra jos narys.

Konservatorius jam metamus kaltinimus neigia, vadina absurdiškais ir prasilenkiančiais su realybe.

Anksčiau valdantieji dėl tų pačių dalykų M. Majauską buvo apskundę Seimo Etikos ir procedūrų komisijai. Ši rugsėjo 26 dieną nutarė tyrimo nepradėti, nes prokuratūrai nepavyko nustatyti asmenų, galbūt nukentėjusių nuo M. Majausko, be to, nurodomu laikotarpiu konsrevatorius nebuvo Seimo narys.

Vilniaus prokuratūra vasarą sustabdė ikiteisminį tyrimą dėl galimo šmeižimo M. Majausko atžvilgiu.

Ikiteisminis tyrimas sustabdytas „Info TV“ televizijai atsisakius atskleisti tapatybę merginos, pateikusios informaciją apie Seimo narį.

Tyrimas buvo pradėtas gavus M. Majausko pareiškimą dėl žinių laidoje „Info diena“ pateiktų anoniminės merginos pasakojimų.

Ji teigė, kad M. Majauskas praeityje vartojo alkoholį su moksleivėmis, su jaunomis merginomis nuolat dalyvaudavo vakarėliuose, siekdamas atsivesti jas į savo butą bei atlikti nederamus seksualinio pobūdžio veiksmus.

Pareiškime M. Majauskas nurodė, tokie teiginiai yra melagingi ir jį šmeižiantys.

Anksčiau teisėsauga dėl paties M. Majausko elgesio nusprendė tyrimo nepradėti, nes nenustatė tarnybinio ar kitokio priklausomumo tarp M. Majausko ir redakcijai duomenis pateikusios merginos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jonas Lietuvis

Berods ta panelė skundėsi kad jos neišdulkino.Tai kai turėčiau vertinti apkaltą pasirašiusius . Matyt jiems aparatai dėl vienų ar kitų priežasčių neveikia , o čia jaunas ,gali , sugundo ir nuvilia.

išsigimelis

zmona paliko neveltui

...

Gal tai vis tik geriau nei pedofilija; kas ten pas 'konservus' išties dedas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS