V. Pranckietis: kitąmet galėtų vykti referendumas ir dėl Seimo narių mažinimo | KaunoDiena.lt

V. PRANCKIETIS: KITĄMET GALĖTŲ VYKTI REFERENDUMAS IR DĖL SEIMO NARIŲ MAŽINIMO

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad kartu su prezidento rinkimais bei referendumu dėl dvigubos pilietybės kitų metų gegužę piliečiai galėtų apsispręsti ir dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo.

Anot jo, tai būtų papildoma paskata žmonėms dalyvauti balsavime.

„Reikėtų paskelbti galbūt ir kitą referendumą vienu metu, pavyzdžiui, Seimo narių skaičiaus sumažinimą. Manau, kad tai atvestų labai daug žmonių į tą referendumą. Jau mes esame tą aptarę, politologai pritaria tam, kad optimalus Seimas Lietuvai būtų 121 asmuo“, – Žinių radijui teigė V. Pranckietis.

Jis tvirtino, kad referendumą dėl dvigubos pilietybės rengti kartu su prezidento rinkimais siūloma siekiant didesnio rinkėjų dalyvavimo, mažesnių išlaidų.

Antradienį V. Pranckietis informavo, kad referendumas  dėl dvigubos pilietybės instituto išplėtimo galėtų vykti dvi dienas – kitų metų gegužės 12-ąją ir 26-ąją, ir sutaptų su prezidento rinkimais. V. Pranckietis taip pat pabrėžė, kad vis dėlto prioritetas būtų referendumą  surengti per vieną dieną.

Kaip informavo Vyriausioji rinkimų komisija, 2019 metais per antrąjį prezidento rinkimų turą gegužės 26 dieną numatomi ir Europos Parlamento rinkimai. Kitąmet vyks ir savivaldos rinkimai, jie planuojami vasario pabaigoje arba kovo pradžioje.

Tikslią prezidento, savivaldybių tarybų, Europos Parlamentų rinkimų bei referendumų  datas skelbia Seimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

darius

Pranskietis puikiai ivaldė Syso taktiką gudriai kalbėti ir nieko nedaryti.

ALGIS

Aiški provokacija , jeigu abu referendumai vyktų vienu metu ,dėl dvigubos pilietybės tikrai balsuotų mažuma ,arba nebūtų kvorumo , o už seimo mažinimą pasisakytų beveik visi ,o referendumas skaitomas įvykusiu , jegu yra vienas atsąkymas TAIP štai ir lenda yla iš maišo .

Janina,Rovena.

Nesamone,tik ne iki 101-no mazinti,o iki 71-no seimuno,tai konkreciau bus.Zmonems vienas akmuo nuo sirdies nukristu.Uztenka zmones durninti ir laikyti bukais debilais.Nesinaudokite zmoniu tylejimu,nes viskam yra galas.Ir reikia seimo mazinimu uzsiimti dabar,o netempti gumos vel iki kitu metu,kaip prasidejo dar tik sitie metai!!!...Zmones labai pasipiktine,del tempimo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS