V. Pranckietis: R. Karbauskio agitacija pakenks S. Skverneliui | KaunoDiena.lt

V. PRANCKIETIS: R. KARBAUSKIO AGITACIJA PAKENKS S. SKVERNELIUI

Ramūno Karbauskio agitavimas „valstiečius“ balsuoti už premjerą Saulių Skvernelį gali pakenkti prezidento rinkimuose, sako Seimo vadovas Viktoras Pranckietis.

Pasak jo, būtent dėl „valstiečių“ pirmininko agitavimo prieš jį laimėti partijos paramos prezidento rinkimuose jis jokių šansų neturėjo.

„Aš neturėjau partijos pirmininko palaikymo. Tai įsivaizduokite, kai yra agitacija ne už mane, arba net prieš mane, tai kokį aš palaikymą galiu turėti“, - po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) suvažiavimo žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Seimo vadovo teigimu, tokia R. Karbauskio agitacija gali pakenkti S. Skverneliui dalyvaujant šalies vadovo rinkimuose.

„Jis (R. Karbauskis. - ELTA) neturi turėti kažkokios išankstinės nuomonės. Jis mano galimybes čia (LVŽS vidiniuose kandidato į prezidentus rinkimuose) sumažina, bet jis gali mažinti ir Skvernelio galimybes ten (prezidento rinkimuose. - ELTA), nes Skverneliui dabar reikia mūsų palaikymo, vienodumo, o ne kažkokio tarpusavyje aiškinimosi santykių“, - kalbėjo V. Pranckietis.

Aš džiaugiuosi, kad buvau palaikytas daugiau, negu kad skyriai kėlė mane.

Į klausimą, ar jis neigiamai vertina R. Karbauskio deklaruotą agitavimą balsuoti už premjerą, Seimo vadovas tvirtino, kad „partijos pirmininkas visada yra teisus.„

Galiausiai V. Pranckietis tvirtino nesantis nusivylęs, kad partija jo nedelegavo į prezidento rinkimus. „Aš džiaugiuosi, kad buvau palaikytas daugiau, negu kad skyriai kėlė mane“, - apibendrino V. Pranckietis.

Dar iki LVŽS išreikšiant paramą S. Skverneliui, R. Karbauskis neslėpė palaikymo premjerui. Pasak jo, V. Pranckietis galimybių laimėti prezidento rinkimus neturi.

R. Karbauskis tvirtino, kad pats savo balsą slaptame balsavime atiduos už premjerą. Nors, tvirtino jis, LVŽS kandidatu prezidento rinkimuose panorusį tapti Seimo vadovą V. Pranckietį jis gerbia, tačiau, pasak jo, laimėti šalies vadovo rinkimų jis šansų neturi.

„Aš balsuosiu už Saulių Skvernelį, net neabejodamas, kad šitas žmogus, mano įsitikinimu, turi visas savybes, kurios reikalingos suvienyti tautą vardan mūsų visų gerovės. Mano įsitikinimu, Saulius Skvernelis yra tautos kandidatas“, - kalbėjo R. Karbauskis, pridurdamas, kad V. Pranckietis galimybių laimėti prezidento rinkimų neturi.

Šeštadienį „valstiečiai“ savo kandidatu prezidento rinkimuose išsirinko S. Skvernelį. Prienuose vykusiame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos suvažiavime, kuriame dėl galimybės atstovauti partijai prezidento rinkimuose Vyriausybės vadovui iššūkį metė Seimo pirmininkas V. Pranckietis, premjeras sulaukė absoliutaus susirinkusių „valstiečių“ palaikymo.

Už tai, kad S. Skvernelis būtų LVŽS kandidatas pavasarį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, pasisakė 461iš 570 suvažiavime balsavusių „valstiečių“. Seimo pirmininką palaikė 103 „valstiečiai“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Petras

Ramunai, ar tavo karbui reikalingas Lievas zikliorius is po skverno?

tikrai taip

pranskietis yra bestuburis jis netinka,nepritinka zaliesems.

rusas kuris nepuola

Pranskiečiui reikėtų pričiaupti burnelę, visi jūs per tą Karbauską ir pripuolėte prie ,,lovio''.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS