V. Pranckietis sukritikavo prezidentės linkėjimą kovoti su populizmu | KaunoDiena.lt

V. PRANCKIETIS SUKRITIKAVO PREZIDENTĖS LINKĖJIMĄ KOVOTI SU POPULIZMU

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis naujuosius metus pradeda kritikuodamas prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Vertindamas šalies vadovės naujametinį linkėjimą neleisti įsigalėti neraštingumui ir populizmui, suabejojo prezidentės žodžių nuoširdumu. Pasak jo, prezidentė tiesiog sugalvojo gerai skambančią frazę, kad ši būtų cituojama.

„Aš jų (prezidentės žodžių. - ELTA) nepriėmiau, aš tiesiog turiu savo įsitikinimus ir, manau, kad mes turime įveikti ne karingumu, o įveikti ramybe, įveikti bendradarbiavimu, siekiant viso šito, o ne keliant karo vėliavas“, - „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Aš manau, kad mes kartais susigalvojame po iškilesnę frazę, kurią norima naudoti, kad ji būtų cituojama.

Į prezidentės raginimus neleisti įsigalėti karingam neraštingumui ir agresyviam populizmui Seimo vadovas sureagavo teigdamas, kad D. Grybauskaitė tiesiog ieško gerai skambančių frazių.

„Aš manau, kad mes kartais susigalvojame po iškilesnę frazę, kurią norima naudoti, kad ji būtų cituojama“, - tvirtino V. Pranckietis.

Galiausiai Seimo vadovas suabejojo, ar linkėjimas kovoti su populizmu yra apskritai aktualus. „Populizmas visada buvo ir bus, kadangi per rinkimus yra žadama daug daugiau negu galima įgyvendinti“, - apibendrino Seimo pirmininkas.

Naujametiniame sveikime D. Grybauskaitė pabrėžė, kad 2019 m. laukia daugybė iššūkių šalies viduje ir tarptautinėje arenoje.

„Kitais metais laukia daugybė iššūkių. Ir tarptautinėje arenoje, ir šalies viduje. Viską įveiksime, jeigu neleisime įsigalėti karingam neraštingumui ir agresyviam populizmui. Saugokime laisvą Lietuvą bei mūsų žmonių teises ir laisves“, - naujametiniame sveikinime sakė prezidentė D. Grybauskaitė.

V. Adamkus buvo labiau prezidentiškas

Seimo pirmininkas trečiadienį pareiškė, kad buvęs prezidentas Valdas Adamkus buvo labiau prezidentiškas nei antrą kadenciją baigianti šalies vadovė D. Grybauskaitė.

„Kol kas iš man žinomų buvusių prezidentų, tai aš rinkčiausi V. Adamkų“, – Žinių radijui sakė parlamento vadovas.

„Aš manau, kad tiesiog jis buvo labiau galbūt man prezidentiškas“, – teigė jis.

V. Pranckietis tvirtino, kad D. Grybauskaitė gerai atstovavo Lietuvai užsienyje, tačiau vidaus politikoje „kai kada galėjo ir apsiriboti savo veiksmuose“.

Prieš dešimtmetį pirmą kartą prezidente išrinktos D. Grybauskaitės antroji kadencija baigiasi šiemet liepą. Prezidento rinkimai vyks gegužę.

V. Adamkus prezidentu buvo 1998–2003 metais ir 2004–2009 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anonimas

Pranckietis visai nusikalba,visi jo gauja tik siekia populizmo,o darbų nulis,kad tik kalbėti.Galima sulyginti net su Trumpu kuris daugiausia melavo taip ir musiškiai žada ir vis žada,bet tai tik šnipšt.Grybauskaitė buvo ir bus tvirta ir nepasiduos jokiom provokacijoms ir už tai aš labai ją gerbiu,ji moka ir žino ką reikia daryti ir sakyti JAI SĖKMĖS

...

Bet kuriuo atveju Tulpė geriau nei šlepetė, o neraštingumas matyt buvo skirtas tvartelio 'tvarių' pasekėjams: "Nesigriebkit agresijos!".

Ramus

Tegul neuzpiksta prezidente., Atrodo kaip šešėlinė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS