V. Pranckietis: valdantieji turi užsitikrinę 79 balsus | KaunoDiena.lt

V. PRANCKIETIS: VALDANTIEJI TURI UŽSITIKRINĘ 79 BALSUS

Formalios daugumos neturintys valdantieji yra užsitikrinę 79 balsus iš 141, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Neformalią daugumą, galiu pasakyti tikslų skaičių, turime, 79 (Seimo nariai), tie, kurie mus laiko ir palaikys“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė Seimo pirmininkas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Socialdemokratų darbo frakcijos turi 69 narius, tačiau V. Pranckietis nesako, kas tie dešimt valdantiesiems paramą žadančių parlamentarų.

„Neegzaminuokite, kai jie norės formalizuotis, jie galės formalizuotis, o kol kas tegu taip ir būna“, – į klausimą, ar užsitikrino Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos balsus, atsakė parlamento vadovas. Ši frakcija Seime turi aštuonis atstovus.

V. Pranckietis sutiko, kad oficiali dauguma užtikrintų didesnį stabilumą, tačiau sakė, jog šiuo metu valdantieji „negali tos situacijos kaip nors pakeisti“.

„Manau, kad užtikrintumas būtų daug didesnis, jei mes galėtume formalizuoti, įteisinti užtikrinti daugumą, kad tas klausimas nebejaudintų visuomenės. Dabar de facto yra taip, kaip yra, ir mes negalime tos situacijos kaip nors pakeisti, bet stabiliam darbui turime pakankamą daugumą“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

Valdantieji daugumą prarado iš koalicijos nusprendus pasitraukti Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP). Dalis socialdemokratų nepakluso partijos sprendimui ir pasirašė susitarimą dėl tolesnio darbo su „valstiečiais“. Nepaklusnieji vėliau paliko LSDP, prieš partijai sprendžiant klausimą dėl jų išmetimo.

Šiuo metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seime turi 57 atstovus su Seimo pirmininku V. Pranckiečiu, nuo socialdemokratų atskilusi Socialdemokratų darbo frakcijoje – 12 atstovų, tad formaliai valdantieji turi 69 narius – mažiau nei pusę atstovų 141 vietos Seime.

Aštuonių narių Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija nepriklauso daugumai, bet ir nėra pasiskelbusi opozicine. Taip pat šeši parlamentarai dirba Mišrioje Seimo narių grupėje – jai automatiškai priskiriami kitoms frakcijoms nepriklausantys parlamentarai. Kitos frakcijos yra pasiskelbusios opozicinėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS