V. Ušackas piktinasi: konservatorių rinkimai virsta politiniu spektakliu | KaunoDiena.lt

V. UŠACKAS PIKTINASI: KONSERVATORIŲ RINKIMAI VIRSTA POLITINIU SPEKTAKLIU

Aukščiausio šalies vadovo posto siekiantis Vygaudas Ušackas atvirai prakalbo apie tai, kad, jo nuomone, Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) organizuojami pirminiai rinkimai yra tiesiog imitacija, o jo sprendimas kandidatuoti į prezidentus kažkam partijoje tiesiog sumaišė turėtas kortas.

Politikas, reikšdamas kritiką TS-LKD elitui, būgštauja, kad demokratijos švente turintys tapti rinkimai nevirstų Rusijoje įprastu politiniu spektakliu.

V. Ušackas piktinasi ne tik dėl to, kad į jo raginimus pirminiuose rinkimuose leisti dalyvauti užsienyje gyvenantiems lietuviams nėra rimtai žiūrima, bet ir dėl įtakingiausių partijos politikų išsakyto palaikymo Seimo narei Ingridai Šimonytei.

Kuo toliau, tuo labiau TS-LKD organizuojami pirminiai rinkimai įgyja imitacinių akcentų, feisbuke trečiadienį akcentuoja diplomatas.

Politikas mano, kad jo sprendimas dalyvauti prezidento rinkimuose tiesiog kažkam sumaišė kortas. V. Ušackas tokius įtarimus grindžia tuo, kad I. Šimonytė prezidento posto siekti nusprendžia paskutinę akimirką, kad partijos vadovybė apatiškai žiūri į, pasak jo, Žygimanto Pavilionio šmeižtą jo atžvilgiu, kad įtakingiausi TS-LKD nariai, net neišklausę debatų, reiškia paramą jo oponentei.

„Kai kandidatas į rinkimus nusileidžia paskutinę dieną tarsi auksiniu gelbėtojo parašiutu, viskas dar atrodo kaip šou.

Kai Tarybos posėdyje, kur prisistatė kandidatai, prasideda partijos įtakingųjų koncertas „aš palaikau ją ir tik ją“, o pirmaisiais smuikais griežia Andrius Kubilius ir Vytautas Landsbergis, supranti, kad partijos elitas savo kandidatę jau pasirinko.

Kai kandidatas į rinkimus nusileidžia paskutinę dieną tarsi auksiniu gelbėtojo parašiutu, viskas dar atrodo kaip šou.

Kai ištisus mėnesius turi kovoti su tau Kryžiaus Žygį paskelbusio partijos kamikadzės šmeižtu, o viskas, ką išgali partijos vadovybė, yra sunkiai išspaustas „nu nu nu“, supranti, kad keldamas savo kandidatūrą kažkam sumaišei kortas ir atsistojai skersai gerklės.

Kai Edmundas Jakilaitis Vytauto Landsbergio paklausia: „Ar jums neatrodo keista situacija, kad apie kitą galimą kandidatą į prezidentus, Vygaudą Ušacką, daugiausia kritiškos informacijos ir kritiškų pasisakymų paskleidžia patys jo partiečiai. Ar tai yra normalu, jūsų nuomone?“ ir išgirsta profesoriaus atsakymą: „Aš manau, kad kiekvienas susiduria su tuo, ko yra nusipelnęs, arba ko yra vertas“, jau supranti, kam tas kortas sumaišei“, - feisbuke rašo V. Ušackas.

Politikas teigia, kad konservatorių lyderiai jau anksčiau apsisprendė palaikyti I. Šimonytę, tačiau, pabrėžia diplomatas, jis tiki, jog partijos elitas ne viską lemia.

„Ir vis dėlto aš tikiu, kad elitas lemia ne viską. Ir net jei Vytautas ir Austėja Landsbergiai agituoja už vieną kandidatą, garbingoje kovoje gali įvykti visko. Todėl nekantriai laukiu pirmųjų debatų apie užsienio politiką ir tariamus apvalius kvadratus“, - rašo V. Ušackas.

Savo viešą nuogąstavimą prezidento posto siekiantis diplomatas užbaigia reikšdamas susirūpinimą, kad konservatorių rinkimai nebūtų organizuojami taip, kaip yra rengiami nedemokratinėje Rusijoje.

„Režisuojamų rinkimų esu matęs ir ne vieną Rusijoje, kur dirbau ES ambasadoriumi. Labai nenoriu, kad jie taptų norma Lietuvoje - ir ypač mano partijoje, kuri tiek daug prisidėjo, gindama ir įtvirtindama Lietuvoje demokratiją. Todėl tai man dar viena paskata pakelta galva dalyvauti šiuose rinkimuose - vardan demokratijos, vardan eilinių žmonių teisės turėti savo, niekieno nepadiktuotą nuomonę“, - pabrėžia V. Ušackas.

ELTA primena, kad prezidento posto siekiančio V. Ušacko pirmiausia laukia akistata su taip pat prezidentės posto siekti apsisprendusia I. Šimonyte. Abu politikai TS-LKD rengiamuose pirminiuose rinkimuose varžysis dėl partijos palaikymo. Pastarajai palaikymą reiškia įtakingi TS-LKD nariai, tarp kurių Vytautas Landsbergis ir Andrius Kubilius.

Pirminiai TS-LKD rinkimai numatyti lapkričio 3-4 dienomis. Rinkimuose galės dalyvauti ne tik konservatorių partijos nariai, bet ir kiti partijos vertybėms prijaučiantys, politinių tikslų turintiems judėjimams nepriklausantys Lietuvos piliečiai.

Prezidento rinkimai vyks 2019 metų pavasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Taip Ušackas teisus,ir palaikysiu jį. Šimonytei nebus proşvaiščių,nes jau prisidirbo ir tegul atstato mūsų pensijas.Ji net normaliai bendrauti nemoka su žmonėmis,o ką jau kalbėti apie prezidentės postą.Tik tegul nejuokina mus,žinom kas ji per paukštelis pedofilijos,lezbijankų klanui priklausanti.šlykštu.

Anonimas

Šimonytei ne,tiesiog tai pedofilijos,lezbijietkų saugotojai,tai kas bus toliau.Ji nepripažįsta šeimos kur yra vyras ir moteris,o pedofilai,lezbijietkos tai šeima.Iškrypymas jos aiškus,o nori visoms galioms vadovauti mūsų šaliai.Mes ne kvaili ir viską matom.Dar mažai pardavei mus,o kur mūsų pensijos pinigai.Gražįnki,mus gyvus nori į duobę sumesti,prakeiktoji.

...

Visa tai tik širma, 'konservai', panašu, perversmą ruošia... kaip ir tais 1926 m.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS