„Valstietis“ skundžia A. ir G. Skaisčius dėl užimtos valstybinės žemės | KaunoDiena.lt

„VALSTIETIS“ SKUNDŽIA A. IR G. SKAISČIUS DĖL UŽIMTOS VALSTYBINĖS ŽEMĖS

Seimo narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos atstovas Mindaugas Puidokas kreipėsi į kelias atsakingas valstybės institucijas dėl Kultūros paveldo departamento direktoriaus pavaduotojo Audriaus Skaisčio ir jo sutuoktinės parlamentarės konservatorės Gintarės Skaistės valdomo žemės sklypo ribų ir vykdomos galimai neteisėtos ūkinės veiklos valstybinėje žemėje, aplinkosaugos taisyklių pažeidimų.

Rašte Nacionalinei žemės tarnybai, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentui, Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, Kultūros paveldo departamentui, Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai remiamasi portale „Delfi“ paskelbta publikacija „Įtakingas konservatorius atsidūrė pareigūnų akiratyje: dėl visko kaltas tėtis“, kurioje skelbiama informacija apie galimai neteisėtus viešų asmenų - A. Skaisčio, jo sutuoktinės G. Skaistės - veiksmus užgrobiant valstybei priklaususią žemę, joje vykdant ūkinę veiklą, pažeidžiant aplinkos apsaugos reikalavimus ir kitos aplinkybės.

Portalo skelbiamoje informacijoje nurodoma, kad Skaisčiai valdo žemės sklypą Vilniaus rajone, Mažųjų Lygainių kaime, Ilgučio gatvėje, tačiau už sklypo tvoros esanti valstybinė žemė intensyviai naudojama, tai pripažįsta ir pats Audrius Skaistys. Valstybinėje žemėje yra daržas, kuriame auginamos ne tik daržovės, bet ir auga vaismedžiai, stovi aviliai. Tarp sklypo ir šalia esančio Ilgučio ežero plytintis miškas išretintas, nupjauti medžiai, nutiestas takas. Į ežerą nutiesti du tiltai - vienas medinis, kitas metalinis.

Parlamentaras M.Puidokas prašo institucijų pagal kompetenciją įvertinti pateiktą informaciją ir atsakyti, ar tokia veikla buvo vykdoma, o jei taip - ar ji yra teisėta.

Iškeltiems įtarimams pasitvirtinus, M.Puidokas prašo Kultūros paveldo departamentą spręsti, ar A.Skaistys gali eiti pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Teisingai

elgiasi gerb.M.Puidokas,kad skundžia konservatorius.Kokios partijos bebūtum,nepartinis,bet kas ne tavo -tai ne tavo.Sočiai kai kurie tautiečiai per beveik tris dešimtmečius ,,priglobė " ne savo turto.Gal laikas sustoti ?

Pilietis

Labai teisingai ,reikia apskųsti dėl neteisėtų veiksmų,nes jeigu bus nuolaidžiaujama ,nebus tvarkos.Ne apie vieną metrą žemės rašoma.Pabuskite lietuviai.Teisigai gerbiamasis ,tam mes ir rinkoje,skyskite,darykime tvarka,nes jos nėra Lietuvoje.

otto

Aš nors ir konservatorių partijai nepriklausau tačiau esu baisus nusikaltėlis. Gyvenu sodų bendrijoje. Nežinau kaip buvo, bet privatizuojant sklypą, tarp sodų bendrijos tvoros ir mano sklypo liko 1 metro pločio neprivatizuotos valdiškos žemės juosta. Kad toje juostoje (VALDIŠKOJE!) neaugtų piktžolės ir krūmai - aš ją iki tvoros nušienauju. Žodžiu tai darau sąmoningai, be leidimų ir suderinimų. Gal kokia televizija norėtų apie tai parengti reportažą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS