Valstybė apmokės tik pigiausius vaistus? | KaunoDiena.lt

VALSTYBĖ APMOKĖS TIK PIGIAUSIUS VAISTUS?

  • 8

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymu Ministrų kabinetas gali pakeisti kompensuojamųjų vaistų finansavimo tvarką, kad valstybė sergantiems žmonėms apmokėtų tik pigiausius preparatus, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Vyriausybės projektu siūloma numatyti, kad į Kompensuojamųjų vaistinių preparatų kainyną būtų neįrašomi vaistai, kurių gamintojo deklaruojamos kainos dalis, tenkanti sutartiniam veikliosios medžiagos kiekiui, yra daugiau kaip 10 proc. didesnė už mažiausių to paties bendrinio pavadinimo vaistinių preparatų referencinėse valstybėse deklaruojamų kainų dalių vidurkį.

„Nors sugriežtinus reikalavimus vaistinių preparatų pasiūla gali sumažėti, tačiau pacientų interesai įsigyti jiems reikiamą kompensuojamąjį vaistinį preparatą dėl to nenukentės“, – teigia Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiam siūlymui nepritaria Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys Antanas Matulas, kuris tikina, kad norint sutramdyti vaistų gamintojus, nukentės žmogus. Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas mano, kad tokiu siūlymu ministerija rūpinasi ne vaistų atpiginimu, o tuo, kaip priversti žmones pirkti pigesnius vaistus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Lina

Gydytoja ištytė sveikatą ir paskyrė vaistus, paprašiau pigesnių, nes riboja finansai, paskyrė, kaip ji pati sakė, man tinkančius, pigiausius, tačiau vaistinėje paaiškėjo, kad man jie per brangūs. Grįžau pas gydytoją ir pasiguodžiau. Ji į mane keistai pažiūrėjo ir pasakė, kad gali išrašyti tokius pat, tik kompensuojamus. Apsidžiaugiau, padėkojau ir vėl nuėjau į vaistinę, paaiškėjo man , kodėl gydytoja į mane keistai žiūrėjo...Kompansuojami vaistai kainavo tiek, kad aš turėjau beveik dvigubai daugiau primokėti , nei už pačius pigiausius nekompensuojamus. Tiesiog man reikalingų vaistų negalėjau įpirkti, nors gaunu pensiją až 34 metų darbo stažą. Manau, kad kompensuojami vaistai turi būti tie, kurie Lietuvoje būtų įperkami tiems, kuriems jų būtinai reikia, priemoka turi būti labai maža arba gal ir visai galėtų būti nemokami. Pagarbiai, Lina.

durniu laivas

TAI GERAI PENSININKAI ISMIRS IR PENSIJU NEREIKS MOKET O TUOS PINIGUS PASKIRSIM KOVAI SU MENAMAIS ZALIAIS ZMOGELIUKAIS KURIE ISLIPE BUVO IS JUROS I JUOTKRANTE KAIP SAKE PAULAUSKAS

stai tau ir "profesionalai "valdantys Lietuva

sveikatos komiteto nare teologe,kuri medicinoje,ir ligu gydyme neturi zalio supratimo.orginalus vaistas,yra orginalus,pakaitalas kad ir turi ta patcia sudedamaja dali ne visuomet veikia efektyviai.kas prisims atsakomybe uz zmoniu sveikata.?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS