Vėl reforma: Sveikatos ministerijoje – atleidimų vajus | KaunoDiena.lt

VĖL REFORMA: SVEIKATOS MINISTERIJOJE – ATLEIDIMŲ VAJUS

Praėjus metams po reformos Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) vėl nutarta pertvarkyti jos struktūrą – birželį daugiau kaip šimtui darbuotojų įteikti įspėjimai apie atleidimą.

SAM vadovybė aiškina, kad dalis lapelius gavusių darbuotojų turėtų likti dirbti ministerijoje, o ši procedūra reikalinga norint pertvarkyti įstaigos struktūrą.

„Artimiausiu metu (...) daliai šių žmonių bus pasiūlytos naujos darbo vietos. Tikimės, kad jiems bus priimtinos siūlomos naujos pozicijos ir karjeros galimybės“, – BNS sakė sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Nauja SAM pertvarka, pasak patarėjos, daroma siekiant užtikrinti efektyvesnę ministerijos veiklą.

„Struktūrinius SAM pokyčius nuspręsta inicijuoti atlikus išsamų ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų veiklos ir funkcijų vertinimą. Jis parodė, kad yra labai daug besidubliuojančių padalinių ir pareigybių, t.y. turi atlikti panašius ar net tokius pat darbus. Taip tikrai neturi būti, tad natūralu, kad matant tokį vaizdą, būtina pertvarkyti SAM struktūrą, jog darbai būtų organizuojami efektyviau ir sklandžiau, juk už visa tai mokama mokesčių mokėtojų pinigais“, – aiškino patarėja.

Ji teigė, kad iš viso SAM šiuo metu dirba 224 darbuotojai. Darbo birža nurodo, kad birželį ministerijoje apie atleidimą įspėta 117 darbuotojų.

Keliais etatais ministerija sumažės, L. Bušinskaitė-Šriubėnė tvirtino kol kas negalinti pasakyti. Tačiau dar pavasarį ministerija skelbė šiemet ketinanti atsisakyti dešimtadalio pareigybių.

Nauja SAM struktūra turėtų įsigalioti šių metų spalį.

SAM pastarąjį kartą pertvarkyta pernai – dabartinė ministerijos struktūra galioja nuo 2017 metų birželio 15 dienos. Pernai vykdytas pertvarkas ministerija argumentavo siekiu mažinti viešojo sektoriaus valdymo išlaidas, didinti ministerijos veiklos skaidrumą, efektyvumą, kokybę ir rezultatyvumą.

Tuomet taip pat aiškinta, kad diegiama efektyvesnė valdymo struktūra, naikinamos perteklinės funkcijos bei funkcijų dubliavimas.

Ministerijos duomenimis, 2017 metų sausį SAM buvo 245 etatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

VYTAUTAS

ČIA,KAIP SUPRANTU,EILINIS PINIGŲ PLOVIMAS.KAIP BUVO KOMENTARAS,PRADŽIOJE ATLEIDŽIA,SUMOKA TŪKSTANTINES KOMPENSACIJAS,VĖLIAU VĖL ĮDARBINA.KUR EFEKTAS TAUPANT.

Audronei

O kas apie žmones galvojo kai buvo vykdoma,,prichvatizacija?Perdarė visus kaip per mėsmalę:kas kaip išgyveno,o kai kas ir į kapus nuėjo.Seniai reikėjo mažinti biurokratų skaičių,išgyvens.

Petras

Ponas ministras tiek neuždirbs (nebent gerai prisivogs) kiek baigus kandencijai reikės sumokėt atleistiems žmonėms. Struktūrai besikeičiant nebūtina atleisti o vėliau priimti, galima viduje perkelti ir tiek žinių. Tai sekmės pasirašinėjant įsakymus, ateis ta diena kai ne valstybė, o kaltas asmuo mokės išmokas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS