A. Veryga tikisi Seimo pagalbos dėl ligoninių pertvarkos | KaunoDiena.lt

A. VERYGA TIKISI SEIMO PAGALBOS DĖL LIGONINIŲ PERTVARKOS

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikisi, kad Seimas dar rudens sesijoje priims naujas pataisas dėl gydymo įstaigų pertvarkos.

Ministras pirmadienį dalyvavo susitikime su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu ir valdančiajai koalicijai priklausančiais Seimo Sveikatos reikalų komiteto nariais.

Šis susitikimas rengtas po to, kai parlamentarai pritarė prezidentės Dalios Grybauskaitės veto dėl Seimo anksčiau patvirtintos gydymo įstaigų reformos.

„Toks noras buvo, kai buvo vetuoti įstatymų projektai ir gavome įpareigojimą juos priimti, kad tai būtų rudens sesija. O ar pavyks, ar ne, tai čia ne manęs reikia klausti, o viso Seimo“, – BNS Vyriausybėje sakė A. Veryga.

Prezidentė gydymo įstaigų pertvarką vetavo dėl priimtos galbūt Konstitucijai prieštaraujančios nuostatos, kad stacionaro paslaugas teikiančios privačios gydymo įstaigos sutartis su teritorinėmis ligonių kasomis būtų galėjusios sudaryti tik tokiu atveju, jeigu tų paslaugų nesugebėtų užtikrinti valstybinės ligoninės.

Anot šalies vadovės, tokia tvarka būtų lėmusi prioritetą valstybinėms ligoninėms gauti Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšas ir taip apribotų pacientų laisvę rinktis gydymuisi rinktis privačias įstaigas.

A. Veryga sakė, kad naujas projektas dėl gydymo įstaigų pertvarkos bus registruotas Seimo narių, o ne Vyriausybės, taip pagreitinant įstatymo priėmimo procesą.

Šiame projekte bus pasiūlyti nauji kriterijai sutartims tarp ligoninių ir ligonių kasų sudaryti, bet tų kriterijų reikšmes bus pasiūlyta tvirtinti Vyriausybei.

„Mes galvojame, kokiu būdu neįsivelti į prieštarą su Konstitucija“, – kalbėjo ministras.

Vetuota pertvarka numatė ir kitus pokyčius, pavyzdžiui, teisę sveiktos apsaugos ministrui tvirtinti gydymo įstaigų tinklą, taip pat reputacijos reikalavimus jų vadovams.

Visi šie pokyčiai su „smulkiais pataisymais“ bus pateikti dar kartą priimti Seimui, teigė A. Veryga.

Prezidentės veto motyvu buvo ir pataisas svarstant Seime padarytas procedūrinis pažeidimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Tai tikras genocidas,jis tikras beprotis,gydykit kol nevėlu. Mes mokam mokesčius,tai kur mūsų paslaugos.Velniop jį

Alis Petkus...

reikia ligonines pertvarkyti į slaugos ligonines senukams...

Taip

Geriau Veryga tikrina kaip už pinigus yra dalinamos neįgalumo grupės Kaune ir kitur.Tegul tikrina tie ,kurie yra gavo kokio lygio yra ligoniai.O tiems ,kuriems tikrai tai priklauso atiduodama sveikiems už pinigus ir mokami jiems pinigai.Tegul pasižiūri kaip gerai matantys turi gavę grupes,prikliuojami sergančių žmonių analizai sveikiems ir sukuriamos grupės.Kiek melo ir netiesos patiria sunkiai sergantys.Man buvo siūlyta ,atsisakiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS