Viceministras: R. Pocius teikė melagingą informaciją, nebuvo darbo vietoje | KaunoDiena.lt

VICEMINISTRAS: R. POCIUS TEIKĖ MELAGINGĄ INFORMACIJĄ, NEBUVO DARBO VIETOJE

Atleistas Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas Ričardas Pocius savo pareiškimais bando pridengti tikrąsias problemas – melagingą informacijos teikimą, nebuvimą darbo vietoje ir nepasiekiamumą telefonu, sako Vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

Apie R. Pociaus pasitraukimo iš tarnybos aplinkybes jis pirmadienį komentavo po to, kai buvęs VST vadas interviu naujienų portalui „Delfi“ teigė ne kartą sulaukęs vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės reikalavimo trauktis iš pareigų po pernai vykusių riaušių malšinimo prie Seimo.

Jis tvirtino, kad ministrė tuomet delsė priimti sprendimus.

„Buvo nuspręsta atsistatydinimo priežasčių neviešinti, bet esame priversti paaiškinti, kad vadas melavo apie susitikimus su diplomatais ir tuo metu nebuvo darbo vietoje, ne kartą be priežasties nedalyvavo Vidaus reikalų ministerijos statutinių įstaigų pasitarimuose dėl grėsmių valdymo, paaiškinimų konkrečių nepateikdavo, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė viceministras. – Daugybę kartų neatsiliepė į skambučius, kai turi būti pasiekiamumas 24/7“.

Buvo nuspręsta atsistatydinimo priežasčių neviešinti, bet esame priversti paaiškinti, kad vadas melavo apie susitikimus su diplomatais.

Anot jo, R. Pocius atsisakydavo skirti viešojo saugumo pareigūnus policijai, kurie užtikrintų viešąją tvarką renginiuose.

V. Dmitrijevas taip pat priminė, jog R. Pocius buvo atleistas šalių susitarimu ir pats parašė pareiškimą išeiti iš darbo.

Anot viceministro, buvusio vado pareiškimai yra „desperatiškas bandymas pridengti tikrąsias problemas“, kurios nesusijusios su pernai rugpjūtį prie Seimo vykusiu riaušių malšinimu.

„Galime pasakyti tiek, kad vasarą gavęs nuobaudą vieną, antros išvengė, nes suskubo pateikti atsistatydinimo prašymą“, – sakė V. Dmitrijevas.

Pirmoji tarnybinė nuobauda, pasak viceministro, birželį buvo skirta už nedalyvavimą pasitarimuose, taip pat kartu už nesuderintų veiksmų ir įstatymų leidybos iniciatyvų teikimą.

R. Pocius interviu portalui teigė, jog tarnybos gerokai anksčiau turėjo įspėjimų, kad prie Seimo kils riaušės tačiau, kadangi buvo delsiama priimti sprendimus, minia įsisiautėjo, o kitą dieną VRM ir Policijos departamento vadovybė viską bandė paaiškinti tuo, jog neva buvo veikiama pagal skandinavišką riaušių malšinimo modelį.

Anot jo, santykiai po šio įvykio su A. Bilotaite tapo įtempti, tačiau „kompromituojančios informacijos apie mane buvo ieškoma iškart po jos atėjimo“.

Riaušėse dalyvavo ir iškviesti VST pareigūnai, tačiau R. Pociaus teigimu, darbas nebuvo koordinuotas.

Birželį Vyriausybė R. Pociui skyrė tarybinę nuobaudą už nepaklusimą Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vadovybei. Tarnybinio patikrinimo išvadą, kuria grįsta nuobauda, buvęs pareigūnas ginčija teisme, tačiau trauktis iš pareigų jis nusprendė nesulaukęs teismo sprendimo.

Pareigas R. Pocius paliko šalių susitarimu, jį Vyriausybė atleido praėjusį trečiadienį.

Nuo 2015 metų VST vadovavusio R. Pociaus teigimu, tokį sprendimą teko priimti, nes darbas tapo nebeįmanomas – po daugybės ministrės A. Bilotaitės reikalavimų atsistatydinti iš pareigų sekė nuolatiniai tikrinimai, ar tarnybos vadovas yra darbo vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (99)

išvada

Oi kokią auką vaidina generolas R.Pocius. Manipuliantas. Vaikšto į abejotino lygio TV kanalus kartu su kitu draugeliu generolu Tutkumi. Pocius jau nori suvesti sąskaitas, o kur buvo net 2 metus, ko tylėjo, nėjo į darbą, visi dangstė jo pavaldiniai, dar reikia ir pavaldinius , pavaduotoją, štabo viršininką bausti kad dangstė, melavo .Labai gerai,kad intrigantas buvo atleistas, šauniai padarė ministrė, bus lengviau dirbti likusiems tarnyboje.

Po šimts

Lietuvoje įvesta nepaprastoji padėtis, o VST vado nei su žiburiu negali surasti - darbo vietoje nėra, į skambučius neatsako, pasitarimuose nedalyvauja, apie buvimo vietą nepraneša ir t.t. ........Tokį generolą ne atleisti reikia, bet teisti ir šaudyti.

mnb

bilotaite lauk
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS