VRK nagrinėja skundus dėl kandidatų į prezidentus: daugiausia – dėl I. Vėgėlės ir E. Vaitkaus | KaunoDiena.lt

VRK NAGRINĖJA SKUNDUS DĖL KANDIDATŲ Į PREZIDENTUS: DAUGIAUSIA – DĖL I. VĖGĖLĖS IR E. VAITKAUS

 Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) yra gavusi ir šiuo metu tiria daugiau nei kelias dešimtis įvairių skundų dėl kandidatų į prezidentus. Daugiausia nagrinėjamų pranešimų yra susiję su šalies vadovo posto siekti ketinančiu Eduardu Vaitkumi ir advokatu Ignu Vėgėle. Dėl abiejų kandidatų yra nagrinėjama po 5 pranešimus. Tuo metu dėl prezidento Gitano Nausėdos nagrinėjami 3 skundai, o dėl premjerės Ingridos Šimonytės, buvusio Lietuvos kariuomenės vado Valdo Tutkaus bei antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio tiriama po 2 skundus.

VRK tiria skundus dėl galimai paslėptos I. Vėgėlės politinės reklamos, nagrinėjamas pranešimas dėl šio kandidato iniciatyva į Vyriausybę pristatytos puokštės su Rusijos vėliava. Be to, nagrinėjami dar 3 pranešimai dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo dalinant gėles Kaziuko mugėje, taip pat tiriamas atvejis dėl galimai nepažymėtos politinės reklamos socialiniame tinkle „Tik Tok“.

Kandidato E. Vaitkaus atžvilgiu pateikti skundai susiję su galimai netinkama veikla renkant parašus, taip pat tiriami kreipimaisi į VRK dėl nepažymėtos politinės reklamos Kartenos seniūnijos socialiniame tinkle „Facebook“.

Tuo metu G. Nausėda apskųstas, kad jis naudojasi savo statusu, kai politinėje reklamoje nurodo einąs prezidento pareigas. Klausimų kilo ir dėl galimo prezidento naudojimosi tarnybine padėtimi ir rinkimų agitacijos vykdymo vizito Prienų rajone metu. Be to, VRK tiria skundą ir dėl prezidento deleguotų Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) narių veiksmų. Analogiškas skundas yra ir dėl I. Šimonytės. Pastaroji taip pat skundžiama dėl elektroninių parašų rinkimo. 

V. Tutkaus atžvilgiu skundai pateikti nurodant galimą rinkėjų papirkinėjimą vaišinant jaunimą Kauno technologijų mokymo centre vykusio susitikimo metu bei galimą politinės reklamos skleidimo pažeidimą. 

Dėl R. Žemaitaičio VRK šiuo metu tiria skundus, susijusius su juridinio asmens „Facebook“ apmokėta reklama bei dėl galimai galiojančius reglamentus pažeidžiančių susitikimų su rinkėjais.

Taip pat VRK tiria skundą Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidato Giedrimo Jeglinsko atžvilgiu dėl politinės reklamos žymėjimo susitikime su KTU studentais, „darbiečių“ lyderio Andriaus Mazuronio atžvilgiu dėl asmenų, renkančių parašus už jo kandidatūrą, veiklos.

Komisijoje taip pat nagrinėjami pranešimai dėl „valstiečių“ kandidato Aurelijaus Verygos (kreiptasi dėl Anykščių rajone važinėjusio autobuso – mobilios laboratorijos ir kalendorių dalinimo su A. Verygos politine reklama) bei dėl buvusio Konstitucinio Teismo (KT) teisėjo Dainiaus Žalimo vadovaujamos viešosios įstaigos.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (100)

Ona

Pagaliau Lietuvoje atsirado drąsus, padorus kandidatas į prezidentus tai Eduardas Vaitkus pagarba profesoriui už drąsa ... Jis ir tik jis drąsiai pasisako už taika ir nepalaiko amerikonų agresyvios karingos politikos.

simas

Palaikom profesorių Vaitkų garbingą padorų žmogų kuris gins Lietuvos piliečių interesus...

sarpunas

Vieniems tiktai Vaitkus tinka, kitiems Vėgėlė patinka. Tretiems tiktų Celofanas, bet kalėjime sėdi anas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS