VTEK išplėtė tyrimą dėl premjero privačių interesų | KaunoDiena.lt

VTEK IŠPLĖTĖ TYRIMĄ DĖL PREMJERO PRIVAČIŲ INTERESŲ

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė išplėsti atliekamą tyrimą dėl premjero Sauliaus Skvernelio privačių interesų deklaravimo.

Tyrimas išplėstas žurnalistės atsiųstos informacijos pagrindu. Papildomai bus aiškinamasi, ar politikas savo privačių interesų deklaracijoje tinkamai nurodė juridinius asmenis, kurių veikloje per pastaruosius trejus metus dalyvavo jo sutuoktinė.

Galimybę tirti trejų metų laikotarpį nustato Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas (VPIDVTĮ).

Tyrimą dėl premjero elgesio VTEK pradėjo birželį. Aiškinamasi, ar politikas nepažeidė VPIDVTĮ reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus. Tyrimas buvo pradėtas žurnalistės atsiųsto pranešimo pagrindu. Esą premjeras nedeklaravo duomenų, kad jo sutuoktinė yra AB „Swedbank“ akcininkė. Pranešime taip pat keltas klausimas, ar S.Skvernelio už 2016 metus teiktoje turto deklaracijoje visos nurodytos sutuoktinės valdomos akcijos priklauso tik AB „Swedbank“.

Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą. Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

globeja/lstate

ji ir istrauks

SUSIJUSIOS NAUJIENOS