VTEK tirs Klaipėdos uosto vadovo A. Vaitkaus elgesį | KaunoDiena.lt

VTEK TIRS KLAIPĖDOS UOSTO VADOVO A. VAITKAUS ELGESĮ

  • 30

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tirs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus elgesį. Bus aiškinamasi, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų deklaruoti privačius interesus.

Tyrimas pradėtas gavus pranešimą, kuriame keliamas klausimas, ar A. Vaitkus neturėjo savo privačių interesų deklaracijoje nurodyti asmenų, kurie, esą, paaukojo lėšų politiniam sąrašui, su kuriuo A. Vaitkus kandidatuoja į uostamiesčio mero pareigas, ir kurie yra tiesiogiai susiję su komercinių interesų Klaipėdos uoste turinčiomis įmonėmis, teigiama VTEK pranešime.

Į VTEK dėl A. Vaitkaus kreipėsi Seimo narė konservatorė Gintarė Skaistė. VTEK pabrėžia, kad tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo. Tyrimui atlikti įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

LRT atlikusi tyrimą sausį skelbė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkiminei kampanijai 44 tūkst. eurų paaukojo tarpusavyje verslo santykiais susiję asmenys, užsiimantys baltarusiškų trąšų krova bei pervežimu ir veikiantys Klaipėdos uoste. Tyrime pažymėta, kad Klaipėdos uoste dirbančių verslo įmonių vadovai rėmė ne partiją, o „Klaipėdos komandą“.

Maksimaliomis maždaug 8,8 tūkst. eurų aukomis „valstiečių“ kampaniją Klaipėdoje yra parėmę su LVŽS sąrašu į savivaldą kandidatuojantys su uostu susiję verslininkai Arūnas Tuma, Vidmantas Dambrauskas, Leonidas Bergeris. 8,8 tūkst. eurų sumą LVŽS paaukojo ir baltarusiškų trąšų karaliumi pramintas klaipėdietis verslininkas Igoris Udovickis, tiek pat valstiečių“ kampanijai uostamiestyje skyrė ir jo sutuoktinė Olga Udovickaja.

A. Vaitkus LRT laidoje vasario pradžioje tvirtino nežinojęs apie uosto verslininkų paaukotas lėšas „valstiečių“ rinkimų kampanijai.

„Jie tą veiksmą padarė man nežinant, verslininkai pervedė ne man asmeniškai, ne į mano sąskaitą, o į partijos sąskaitą“, – LRT laidoje „Dienos tema“ kalbėjo A. Vaitkus. Jis pripažino ir pats parėmęs „valstiečių“ kampaniją uostamiestyje daugiau kaip 8 tūkst. eurų.

Apie tai, kad dalyvaus Klaipėdos mero rinkimuose, palaikomas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, A. Vaitkus pranešė pernai gruodžio pabaigoje. Šiuo metu jis iki kovo 1-osios dienos yra išėjęs atostogų ir teigia, kad yra nusišalinęs nuo sprendimų, susijusių su jį rėmusių verslininkų įmonėmis.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 3 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

gelbekimes nuo tokiu meru ,

vakar Puteikiene pareikalavo ataskaita uz pinugu panaudojima ,tai tas nenoris ,saunuole NINA reikia kelti klausimus del pinigu,darbo sutartis ,kiek ka padaryta, matosi kas dirba o kas tik kede sildo ir pinigine ,

žalios trąšos

nespėjau pamatyt, kada iš raudono tapo žaliu....

Aksioma

dar tokių klounų einančių į valdžią, Klaipėdos istorijoje nebuvo.Turiu galvoje - partijų ir tų saviveiklinių ,,kaimo kapelų"- komitetų rinkiminius sąrašus.NĖRA KĄ RINKTI!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS