Vyriausybė pritarė ambasados Kroatijoje ir konsulato Ženevoje steigimui | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ AMBASADOS KROATIJOJE IR KONSULATO ŽENEVOJE STEIGIMUI

Vyriausybė posėdyje trečiadienį pritarė, kad nuo liepos būtų įsteigta Lietuvos ambasada Kroatijoje.

Taip pat pritarta, kad uždarius ambasadą Šveicarijoje čia būtų įsteigtas konsulatas. Konsulatas turėtų būti įkurtas rugpjūtį.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos (URM), Kroatijos sostinėje Zagrebe planuojama įkurti ambasada taip pat būtų akredituota Bosnijai ir Hercegovinai, Juodkalnijai ir Kosovui.

„Įsteigus ambasadą Zagrebe, pagerėtų Lietuvos Respublikos piliečių, lietuvių kilmės asmenų ir užsienio piliečių aptarnavimas ne tik Kroatijoje, bet ir kitose regiono valstybėse, kurioms ši diplomatinė atstovybė būtų akredituota. Tai ypač aktualu turizmo sezono metu“, – nurodo URM.

Lietuva 2013 metais Kroatijoje atidarė Lietuvos ambasados Austrijoje skyrių. Savo ruožtu kroatai Lietuvoje ambasadą yra įsteigę nuo 2016 metų birželio.

Optimizuodama Lietuvos diplomatinį atstovavimą, Vyriausybė dar pernai spalį nutarė likviduoti Lietuvos ambasadą Berne.

„Konsulato įsteigimas išsaugotų ilgametę bendradarbiavimo su Šveicarijos lietuvių bendruomene kokybę ir intensyvumą, išlaikytų galimybę teikti paramą lietuvių bendruomenei ir jos organizacijoms, lietuvių kalbai, kultūrai ir tradicijoms toliau puoselėti, kartu užtikrintų nuolatinį ryšį su bendruomenės atstovais“, – teigia URM.

Anot jos, konsulato buvimas sudarytų tinkamas sąlygas teikti konsulines paslaugas Lietuvos Respublikos piliečiams, gyvenantiems ne tik Šveicarijoje, bet ir šiaurės Italijoje, rytų Prancūzijoje, pietų Vokietijoje.

Planuojama, kad konsulatas veiks Lietuvos nuolatinės atstovybės prie Jungtinių Tautų biuro ir kitų tarptautinių organizacijų Ženevoje patalpose, šios atstovybės personalas atliks konsulato administravimo funkcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

juk

siems poniskiem etatam reikia daug pinigu? o kai reikia pensininkui nera... ismirs.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS