Vyriausybė ratifikavo susitarimą su Moldova dėl bendradarbiavimo kovoje su nusikalstamumu | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ RATIFIKAVO SUSITARIMĄ SU MOLDOVA DĖL BENDRADARBIAVIMO KOVOJE SU NUSIKALSTAMUMU

  • 1

Vyriausybė trečiadienį ratifikavo susitarimą su Moldova dėl bendradarbiavimo kovojant su nusikalstamumu.

Šį susitarimą vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ir Moldovos kolegė Ana Revenco pasirašė dar rugpjūtį.

Kaip trečiadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM), dvišalis susitarimas dėl bendradarbiavimo kovojant su nusikalstamumu padės užkardyti organizuotą nusikalstamumą, ginklų kontrabandą ir asmens duomenų klastojimą bei naujo tipo kibernetinius nusikaltimus.

VRM teigimu, bendradarbiavimui skirtas ypatingas dėmesys karo Ukrainoje kontekste, kadangi nusikaltėliai nesibodi išnaudoti karo aukas uždarbiui.

„Lietuvos policija atlieka milžinišką prevencinį darbą – ukrainiečiai jau registracijos vietose informuojami ir iš anksto perspėjami apie galimas grėsmes, o policijoje dirbantys ukrainiečiai lanko tautiečių apgyvendinimo vietas“, – pranešime sakė A. Bilotaitė.

Lietuvos ir Moldovos pareigūnų bendradarbiavimas padės operatyviau užkardyti tokius nusikaltimus.

„Prevencinis darbas labai svarbus Ukrainos pasienyje, kad tik kirtę savo šalies sieną ukrainiečiai nepatektų į prekeivių žmonėmis pinkles. Lietuvos ir Moldovos pareigūnų bendradarbiavimas padės operatyviau užkardyti tokius nusikaltimus“, – teigė ji.

Kaip nurodo ministerija, iki šiol galiojo 1996 metais balandžio 5 dieną pasirašytas Lietuvos ir Moldovos vidaus reikalų ministerijų bendradarbiavimo susitarimas, kuris yra nepritaikytas dabartiniams šalių bendradarbiavimo poreikiams kovoti su nusikalstamumu.

Naujasis susitarimas turėtų išplėsti galimybes keistis informacija bei abiejų šalių institucijų patirtimi. Jis įpareigoja šalis laikytis Europos Parlamento ir Europos Tarybos nubrėžtų duomenų apsaugos standartų, nes Moldovai suteiktas Europos Sąjungos kandidatės statusas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai priimsim

ir moldavu zulikus,kaip uzbeku,kazachu!? Kur betilps?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS