Vytautą vilioja Gabrielius? | KaunoDiena.lt

VYTAUTĄ VILIOJA GABRIELIUS?

Konservatorių lyderio, Seimo nario Gabrieliaus Landsbergio ir jo partijos kolegės Agnės Bilotaitės vizitas pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską sukėlė dvejopų minčių. Ar gali būti, kad konservatoriai būsimuose savivaldybių rinkimuose siekia parsivilioti dabartinį uostamiesčio vadovą į savo stovyklą?

Oficialiai "pristatė" A.Bilotaitę

Ketvirtadienį ryte Klaipėdos meras V.Grubliauskas priėmė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininką G.Landsbergį ir jo partijos kolegę A.Bilotaitę.

Teigiama, kad šis susitikimas buvo suderintas dar prieš savaitę.

Oficialus konservatorių lyderio G.Landsbergio apsilankymo pas Klaipėdos vadovą tikslas – siekis pristatyti A.Bilotaitę – partijos kandidatę į miesto merus.

"Ko atvykome? O šiaip, apie Klaipėdą pasikalbėti. Ar nesiūliau V.Grubliauskui eiti į savivaldos rinkimus su mūsų partija? Ne, meras kol kas yra viską tuo klausimu pasakęs. O mes savo partijoje turėjome tam tikrų politinių postūmių, patvirtinome A.Bilotaitę kandidate į Klaipėdos meres. Apie tai ir kalbėjome", – labai neatviravo G.Landsbergis.

Kandidatų planų nekeis?

Po Liberalų sąjūdžio skyriaus sprendimo rugsėjo viduryje į merus uostamiestyje kelti Seimo narį Simoną Gentvilą partijos kandidatu netapęs V.Grubliauskas oficialiai nepaskelbė, ar sieks dar vienos mero kadencijos.

Žinant politinio pasaulio labilumą, neatmetamas variantas (spėlioti verčia ir pastarasis konservatorių vadovo vizitas Klaipėdoje), kad V.Grubliauskas galėtų eiti į mero rinkimus kaip nepriklausomas kandidatas, bet remiamas konservatorių, o A.Bilotaitė galbūt taptų kandidate į meres Klaipėdos rajone.

"Baikite juokus, partijos taryba savo sprendimą jau pateikė ir jokio kandidatų stumdymo planų net nesvarsto", – tikino G.Landsbergis.

Meras dar neapsisprendė

Taigi A.Bilotaitei artėjančiuose mero rinkimuose galbūt teks konkuruoti su V.Grubliausku.

Pastarieji jai nebuvo itin palankūs. Antrajame rinkimų ture ji dabartiniam Klaipėdos vadovui pralaimėjo itin dideliu balsų skirtumu.

"Mes supratome iš užuominų, kad meras vis dėlto rinkimuose dalyvauti ketina. O mūsų partijai rūpi Klaipėdos miestas, esame pasirengę labai rimtai dirbti", – teigė A.Bilotaitė.

Paklaustas, ar sulaukė konservatorių siūlymo dalyvauti rinkimuose po jų vėliava, V.Grubliauskas to nei patvirtino, nei paneigė: "Nesu jų partijos narys, nežinau net, ar esu jų kokiuose nors planuose. Man šiandien pristatė kandidatę į merus, buvo malonu susipažinti. Jiems irgi buvo įdomu, ar aš kandidatuosiu. Kol kas koncentruojuosi į kasdienius darbus, o sprendimus priimsiu tik realiai įvertinęs situaciją."

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

...

Kaip, kaži, tokius seks-partnerius vadint?.. jie irgi mažumos, kurių skriaust neturim teisės?

Taip

Fuuuu... Kaip smirda ta fotke!!!

Skaitytojas

Gėda šalia stovėti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS