Ž. Mauricas – premjero visuomeninis konsultantas | KaunoDiena.lt

Ž. MAURICAS – PREMJERO VISUOMENINIS KONSULTANTAS

  • 0

Vieno didžiausių komercinių bankų Lietuvoje „Nordea“ vyriausiasis ekonomistas Baltijos šalims Žygimantas Mauricas tapo premjero visuomeniniu konsultantu ekonomikos klausimais. Jis yra pirmasis premjero visuomeninis konsultantas.

Pasak Sauliaus Skvernelio potvarkio, Ž.Mauricas paskirtas nuo sausio 16-osios.

Ministro pirmininko atstovas Tomas Beržinskas BNS teigė, kad Ž.Mauricas yra vertinamas kaip savo srities profesionalas, kelia gerovės valstybės klausimus, todėl buvo pasirinktas kaip vienas iš visuomeninių konsultantų. T.Beržinskas teigė, kad tarp konsultantų bus ir daugiau savo sričių profesionalų, tačiau kol kas kiti asmenys dar nepasirinkti.

„Tai nebus paskutinis profesionalas visuomeninių konsultantų komandoje“, - BNS sakė T.Beržinskas.

„Aš ir anksčiau buvau įsitraukęs į įvairius Vyriausybės organizuojamus periodinius susitikimus su ekonomistais, kuriuose būdavo dalinamasi įvairiomis įžvalgomis, kaip būtų galima optimizuoti mokestinę sistemą, investicinę aplinką. Ta veikla man yra prasminga, ir tai bus savotiškas mano veiklos tęstinumas“, - BNS sakė Ž.Mauricas.

Anot jo, pirmas susitikimas su S.Skverneliu dar nėra numatytas.

„Kadangi darbų Lietuvoje atlikti reikia labai daug ir manau, kad vienaip ar kitaip tas kontaktas yra reikalingas su visais patirtį sukaupusiais analitikais, ekonomistais. Manau, kad tai bus puikus būdas tomis žiniomis pasidalinti“, - sakė Ž.Mauricas.

Visuomeniniai konsultantai patarinėja neapmokamai. Ž.Mauricas ir toliau dirbs „Nordea“ banke.

Ž.Mauricas vyriausiuoju „Nordea“ ekonomistu dirba nuo 2010 metų, 2016 metais jis tapo vyriausiuoju banko ekonomistu Baltijos šalims. Jis taip pat dėsto ISM universitete. 2008-2010 metais Ž.Mauricas dirbo Lietuvos banke.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS