Žurnalistai skundžia Vyriausybės atsisakymą pateikti pasitarimo įrašą | KaunoDiena.lt

ŽURNALISTAI SKUNDŽIA VYRIAUSYBĖS ATSISAKYMĄ PATEIKTI PASITARIMO ĮRAŠĄ

  • 4

Lietuvos žurnalistų sąjunga ir kelių redakcijų žurnalistai penktadienį kreipėsi į teismą, prašydami įpareigoti Vyriausybę pateikti Ministrų kabineto pasitarimo garso įrašą.

Skundą Vilniaus apygardos administraciniam teismui pateikė naujienų portalų delfi.lt, 15min.lt, naujienų agentūros BNS, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos, Laisvės TV žurnalistai.

Jie nori, kad teismas nepagrįstu pripažintų Vyriausybės atsisakymą pateikti garso įrašą ir jo sunaikinimą, taip pat įpareigotų jį atkurti ir pateikti pareiškėjams. 

„Jis (skundas – BNS) įteiktas paskutinę galimą apskundimo teismui dieną, nes žurnalistų bendruomenė iki paskutinio momento tikėjosi, jog Vyriausybės kanceliarija visgi įvykdys įstatymuose numatytą pareigą suteikti žurnalistams būtiną informaciją apie oficialiame Vyriausybės pasitarime priimtą sprendimą“, - rašoma Lietuvos žurnalistų sąjungos pranešime.

Žurnalistai prašo pateikti garso įrašą iš Vyriausybės spalio 3 dienos pasitarimo, kai svarstytos įstatymo pataisos dėl galimybės neatlygintinai naudotis registrų duomenimis.

Vyriausybė teigia, kad garso įrašas buvo sunaikintas.

Dalis žurnalistų ir opozicija teigia, kad Vyriausybė nepagrįstai apribojo žurnalistų teisę gauti informaciją. Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad laikėsi įprastos praktikos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Alis Petkus...

parsidavę durneliai...

Nu

kai nėr daugiau prie ko prikibti tiks ir tokia priežastis.,,Iš bado ir varškė gardu"a'ne?

tai

geras ir teisingas kom juk ir matijosaitis tai buv milicininkas ir jie visi buvo kgb iskaitoje kuriems nebijant buvo atvertos durys i valdzia nesvarbu protas svarbu savas kaip ir AA pilvelis ejo i prezidentus nes tai stribo sunelis kuri susaude misko broliai o suneliui buvo atvertos visos durys tai tiesa neveltui is Kauno bego i Vilniu dar pries visus ivykius ir sajudi kuris irgi buvo incijuotas tu paciu socmafijos jiegu su kgb pritarimu.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS