Advokatė: bylos dėl plikledžio sukeltų įvykių jau greitai turėtų atsirasti teisme | KaunoDiena.lt

ADVOKATĖ: BYLOS DĖL PLIKLEDŽIO SUKELTŲ ĮVYKIŲ JAU GREITAI TURĖTŲ ATSIRASTI TEISME

  • 6

Rytais vis dažniau pasitaikantis plikledis gali lemti ne tik turto sugadinimą, bet ir sutrikdyti sveikatą. Anot advokatės Irinos Beleškienės, nutikus tokiems įvykiams, nukentėjusieji dažniausiai gali reikalauti žalos atlyginimo.

„Teisė reikalauti žalos atlyginimo visada yra, tačiau tam turi būti surinkti įrodymai, įvertintos visos faktinės aplinkybės – jei plikledis būtų staigus, tai kažin, ar galėtume reikalauti žalos atlyginimo. Bet jei, pavyzdžiui, šąla jau 10 valandą vakaro, o 8 ryte paslystame ir susižalojame, tuomet iš savivaldybės ar jos pasamdytos įmonės galima reikalauti žalos atlyginimo (...) Teismų praktikoje tokių bylų dar nėra išnagrinėta. Dėl plikledžio bylos turėtų atsirasti teisme“, – teigia advokatė.

Be to, anot jos visi dirbantys žmonės yra drausti, tad jie po tokių įvykių turi teisę į draudiminę išmoką, jei įvykis bus pripažintas draudžiamuoju.

„Raginu domėtis savo teisėmis, nes mes dažnai numojame ranka, tačiau jei nesikreipsime, tai tikrai nieko nelaimėsime. Mes esame pilietinė visuomenė, tad turime ugdyti patys save. Jei norime, kad mano teisė nebūtų pažeista, aš turėčiau, kad kitas pilietis ar institucija laikytųsi savo pareigų, o tam reikia kreiptis į teismą“, – prideda I. Beleškienė bei primena, kad draudiminėse bylose senaties terminas yra vieneri metai.

Daugiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Rcz

Smagu ,kad šiek tiek bandoma apšviesti o Žmones.Pilna istatymu ginančiu žmones.Tik jie surašyti ir minimaliai viešinami.Pvz dirbantis asmuo turintis invalidumo grupe ir gaunantis kas menesine invalidumo išmoka ,kas met atidyrbus metus .Gali krriptis del invalidumo išmokos perskaičiavimo .Ji kasmet didinama pridedant papildomai igyta stažą ir perskaičioujama tik po asmens kreipimosi .Nesikreipei tavo beda,kreipeisi perskaičiousim.

Zenonui

Matyt esi homo sovieticus. Jei is vakaro zinai jog bus plikledis, tai kelininkai tuo labiau turi zinoti ir pribarstyti negailedami druskos.

Aha

...poniai darbo pritruko...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS