Alytaus kolegijos direktorė trečiai kadencijai paskirta neteisėtai | KaunoDiena.lt

ALYTAUS KOLEGIJOS DIREKTORĖ TREČIAI KADENCIJAI PASKIRTA NETEISĖTAI

  • 1

Alytaus kolegijos direktorė Danutė Remeikienė trečiai kadencijai paskirta neteisėtai, konstatavo Alytaus apylinkės teismas.

Teismas neteisėtu pripažino Alytaus kolegijos tarybos ir akademinės tarybos sprendimus dėl D. Remeikienės skyrimo ir įpareigojo kolegiją atleisti direktorę.

Sprendimas dar gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, pranešė Alytaus apylinkės teismas.

Į teismą dėl Alytaus kolegijos direktorės paskyrimo kreipėsi Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

Ministerija argumentavo, kad D. Remeikienė kolegijos direktore buvo išrinkta trečiajai kadencijai, tačiau įstatymas aukštosios mokyklos direktoriumi leidžia būti ne daugiau kaip dvi kadencijos iš eilės.

Kaip teigiama pranešime, ŠMM nurodė, kad D. Remeikienė pirmai penkerių metų kadencijai kolegijos direktore paskirta 2008 metų vasarį, o nuo 2013 metų kovo – antrai penkerių metų kadencijai.

Alytaus kolegijos atstovas teisme nurodė, kad pirmai kadencijai Alytaus kolegijos direktorė paskirta vadovaujantis senąja tvarka ir galiojant senajam aukštojo mokslo įstatymui, tad turėtų būti skaičiuojamos tik kadencijos po teisės aktų pakeitimo. Įstatymas dėl aukštųjų mokyklų struktūros bei valdymo pokyčių buvo priimtas 2009 metais.

Teismas sprendimą priėmė remdamasis, kad kadencijos ribotos ir senuoju, ir dabartiniu teisiniu reguliavimu.

Kaip pažymima pranešime, nuostata, jog mokymo įstaigos direktoriumi asmuo gali būti renkamas ne ilgesnės nei penkių metų trukmės kadencijoms ir ne daugiau nei dviem kadencijoms iš eilės, priėmus naują Mokslo ir studijų įstatymą, išliko nepakitusi.

Tiek 2008 metais, D. Remeikienei tapus direktore, tiek ir 2018 metais, trečią kartą ją išrinkus į kolegijos direktorės pareigas, įstatymuose buvo nustatytas kadencijų skaičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

reikejo

is karto paskirti iki gyvos galvos tai neskaudetu galvos juk koks skirtumas runkeliam matosi kazkas is /savu/ uzsimane /siltos/ kedes juk ne uz kalnu ziema.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS