Anykščių rajone dėl sausros paskelbta ekstremali situacija | KaunoDiena.lt

ANYKŠČIŲ RAJONE DĖL SAUSROS PASKELBTA EKSTREMALI SITUACIJA

  • 1

Anykščių rajono savivaldybėje dėl sausros trečiadienį paskelbta ekstremali situacija.

Kaip pranešė savivaldybė, ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu paskirtas Anykščių rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjas Virmantas Velikonis.

Anot pranešimo, Anykščių rajone bus atliekama nuolatinė paskelbtos ekstremalios situacijos stebėsena, organizuojamas naujų duomenų apie pažeistus ar žuvusius žemės ūkio augalus savivaldybės teritorijoje surinkimas ir stebima, ar neišnyko ekstremalios situacijos grėsmė.

Sprendimas skelbti ekstremalią situaciją savivaldybėje priimtas po trečiadienį vykusio Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdžio.

Birželio pabaigoje pranešta, kad ekstremalią situaciją dėl sausros savo teritorijose jau paskelbė 11 savivaldybių, kelios iš jų Vyriausybės prašo skelbti ją ir visos valstybės mastu, tačiau Nacionalinis krizių valdymo centras nutarė to nedaryti.

Ekstremalią situaciją dėl sausros savo teritorijose yra paskelbusios Klaipėdos, Kretingos, Vilkaviškio, Rokiškio, Plungės, Šilutės, Pakruojo, Šakių, Telšių ir Mažeikių rajonų savivaldybės.

Kai kurių iš jų vadovai tikisi, kad ekstremalios situacijos paskelbimas padės gauti kompensacijas už sausros padarytus nuostolius.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praėjusią savaitę skelbė, kad stichinė sausra toliau fiksuojama Rokiškio, Palangos ir Šiaulių miesto savivaldybėse, o pavojinga – šalies šiaurės rytuose.

Stichinė sausra taip pat vyrauja beveik visose Kretingos, Neringos, Mažeikių, Šiaulių rajono, Biržų, Radviliškio, Kėdainių bei kai kuriose Telšių, Plungės, Šilutės, Pasvalio, Ukmergės ir Panevėžio rajono savivaldybių seniūnijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dėmesio, dėmesio

Dar vienos savivaldybės mero ir tarybos narių galvose atsirado sausra !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS